Avertizare Meteorologică: Cod Galben de ploaie valabil și pentru Constanța

Administrația Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben, valabilă din această noapte, de la ora 23.00 până duminică dimineață, la ora 06.00. Fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar [...] The post Avertizare Meteorologică: Cod Galben de ploaie valabil și pentru Constanța first appeared on Constanța NEWS.

Avertizare Meteorologică: Cod Galben de ploaie valabil și pentru Constanța

Administrația Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben, valabilă din această noapte, de la ora 23.00 până duminică dimineață, la ora 06.00. Fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45 – 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 – 110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 – 80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

The post Avertizare Meteorologică: Cod Galben de ploaie valabil și pentru Constanța first appeared on Constanța NEWS.