Avertisment OMS: ”Efectele pandemiei se vor resimți în deceniile care vor urma”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), reunită sâmbătă la Geneva, Elveția, a avertizat că pandemia de coronavirus va fi ”foarte lungă”, scrie AFP, citată de News.ro. Comitetul de urgenţă al organizaţiei, reunit de vineri pentru a patra oară să reevalueze pandemia”, a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă”, a indicat OMS. într-un […]

Avertisment OMS: ”Efectele pandemiei se vor resimți în deceniile care vor urma”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), reunită sâmbătă la Geneva, Elveția, a avertizat că pandemia de coronavirus va fi ”foarte lungă”, scrie AFP, citată de News.ro.


Comitetul de urgenţă al organizaţiei, reunit de vineri pentru a patra oară să reevalueze pandemia”, a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă", a indicat OMS. într-un comunicat.


”O criză sanitară precum coronavirusul, una pe un secol”

”Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni”, a întărit directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


”OMS continuă să estimeze că riscul de Covid-19 este foarte crescut", adaugă comunicatul.


Comitetul de urgenţă, compus din 18 membri şi 12 consilieri a subliniat ”importanţa unui răspuns care trebuie să fie naţional, regional şi global” în faţa pandemiei.


Recomandările Comitetului de urgenţă


OMS va furniza tuturor ţărilor instrucţiuni pragmatice ca răspuns la pandemie, ”cu scopul de a reduce riscul ca reacţiile la epidemie să nu slăbească, în contextul presiunilor socio-economice”. recomandă OMS accelereze cercetările referitoare la virusul încă necunoscut, în special originea sa animală, şi eventualele mijloace de răspândire pe cale animală. clarificarea modurile de transmitere a virusului, potenţialele mutaţii, imunitatea, protejarea.

Următoarea reuniune a Comitetului de urgență OMS e prevăzută peste trei luni.