Avaria RAJA din Agigea și Lazu se prelungește

RAJA SA a anunțat că locuitorii din Agigea și Lazu nu vor avea nici joi, 22 iulie, până la ora 16.00, apă potabilă la robinete, după ce a apărut o nouă avarie pe conducta ce [...]

Avaria RAJA din Agigea și Lazu se prelungește

RAJA SA a anunțat că locuitorii din Agigea și Lazu nu vor avea nici joi, 22 iulie, până la ora 16.00, apă potabilă la robinete, după ce a apărut o nouă avarie pe conducta ce fusese proaspăt reparată.

Astfel, potrivit RAJA, în cursul nopții trecute, echipele de intervenție au reușit remedierea avariei pe conducta de 500 PAFSIN din zona localității Lazu și au repornit pomparea pe tronsonul avariat. În jurul orei 01.00 noaptea s-a înregistrat însă o scădere de presiune și implicit de debit pe conducta de aducțiune și, în urma verificărilor, s-a constatat o nouă avarie, în zona podului rutier de la Agigea. În urma săpăturilor este necesară înlocuirea unui tronson de peste doi metri. La fața locului sunt prezente patru echipe de intervenție cu toate utilajele necesare.

În continuare, pana în jurul orei 16.00, sunt lipsiți de apa abonații din localității Lazu și Agigea, zona delimitată de Peco Rompetrol Lazu și Primăria Agigea.

Menționăm că tronsonul avariat are o vechime de peste 40 ani și urmează să fie înlocuit prin POIM, proiectul prin care se aduce apa de la Medgidia și se alimentează tot sudul litoralului, contract cu o valoare de aproximativ 60 de milioane de euro.