Autoritățile sanitare din SUA: vaccinarea la scară largă împotriva COVID, puțin probabilă înainte de vara viitoare

Dr. Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a declarat, miercuri, că este puțin probabil ca un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil, pe scară largă, mai devreme de sfârșitul verii viitoare, informează CNN. Redfield a declarat că un vaccin anticoronavirus ar putea deveni disponibil în noiembrie sau decembrie 2020, însă […]

Autoritățile sanitare din SUA: vaccinarea la scară largă împotriva COVID, puțin probabilă înainte de vara viitoare

Dr. Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a declarat, miercuri, că este puțin probabil ca un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil, pe scară largă, mai devreme de sfârșitul verii viitoare, informează CNN.


Redfield a declarat că un vaccin anticoronavirus ar putea deveni disponibil în noiembrie sau decembrie 2020, însă ”cantitatea va fi limitată și va trebui să fie prioritizată”.


”Dacă mă întrebați când va fi vaccinul disponibil pentru marea masă de oameni, ne referim, probabil, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului viitor, poate chiar la cel de-al treilea trimestru”, a afirmat dr. Robert Redfield.


Printre persoanele care vor fi vaccinate cu prioritate, în noiembrie sau decembrie, dacă serul anti-COVID va fi aprobat până atunci, se numără cele aflate în grupele de risc.


Foto: EPA