Astăzi se (re)instalează în funcție primarul Andrei Volosevici. Și noi îl primim cu chiloții în vine sau pe tarabă? (foto)

Ploieștenii așteaptă de 8 ani să aibă și ei un primar, unul în adevăratul sens al cuvântului. Nu reiau tot ceea ce s-a scris și s-a spus în ultimii ani, cei în care Ploieștiul a ajuns să se degradeze atât de mult, încât a devenit o rușine să spui de unde ești. Sunt atât de […] Articolul Astăzi se (re)instalează în funcție primarul Andrei Volosevici. Și noi îl primim cu chiloții în vine sau pe tarabă? (foto) apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Astăzi se (re)instalează în funcție primarul Andrei Volosevici. Și noi îl primim cu chiloții în vine sau pe tarabă? (foto)

Ploieștenii așteaptă de 8 ani să aibă și ei un primar, unul în adevăratul sens al cuvântului.

Nu reiau tot ceea ce s-a scris și s-a spus în ultimii ani, cei în care Ploieștiul a ajuns să se degradeze atât de mult, încât a devenit o rușine să spui de unde ești. Sunt atât de multe de rezolvat, iar așteptările atât de presante, încât am bănuiala că ”Volo” va deveni rapid un primar înjurat copios.

Oamenii nu mai au răbdare, iar ceea ce are primarul de făcut presupune destul de mult timp, proiecte, finanțări etc.. Îmi amintesc perfect mandatul său de până acum 8 ani. În prima jumătate părea că nu se întâmplă nimic. Au venit ceilalți doi ani, în care proiectele s-au concretizat, iar Volo a devenit unul dintre cei mai apreciați primari pe care i-a avut Ploieștiul. Până și opoziția ajunsese să îl curteze, făcând-i oferte pentru a candida.

Mă rog, ce a fost a fost, Andrei Volosevici a câștigat din nou, iar de azi va ocupa oficial fotoliul de primar al Ploieștiului. L-am ascultat cu atenție în campanie și am înțeles că are deja o listă cu priorități. Spuneam că nu mă refer la marile proiecte, ci la cele de rezolvat rapid, cele care să nu-i facă pe oameni să regrete că l-au votat.

Mă opresc doar la unul dintre ele, semnalat chiar în această dimineață de un cititor al Observatorulph.ro: aspectul de lumea a treia din fața Gării de Sud, acea tarabageală care te face să revopsești indicatoarele de la intrarea în oraș, să acoperi Ploiești și să pictezi… Kandahar.

Înțeleg că unii oameni își câștigă existența din comerț, însă trebuie să înțeleagă că nu mai merge în halul în care vedeți în imagini, o chiloțăraie nedemnă de un oraș care încă mai speră să devină civilizat. În mod evident, este doar un exemplu, pe care îl regăsiți în mai toate cartierele, alături de sute de probleme de rezolvat urgent… curățenie, drumuri, marcaje rutiere, spațiile de recreere, locuri de parcare, utilități, transport public, ordine publică, utilitatea poliției locale etc..

Spor la treabă, Volo! Să începem prin a ne ridica chiloții de unde nu trebuie să mai stea! ????

Articolul Astăzi se (re)instalează în funcție primarul Andrei Volosevici. Și noi îl primim cu chiloții în vine sau pe tarabă? (foto) apare prima dată în Observatorul Prahovean.