Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean Constanța cu un ecograf performant

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf nou în sprijinul activității medicale a Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Echipamentul îmbunătățește serviciile medicale clinice din cadrul secției, [...] The post Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean Constanța cu un ecograf performant first appeared on Constanța NEWS.

Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean Constanța cu un ecograf performant

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf nou în sprijinul activității medicale a Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Echipamentul îmbunătățește serviciile medicale clinice din cadrul secției, asigurând creșterea calității actului medical prin depistarea malformațiilor la nou-născuți și sugari și patologia curentă traumatică la copii: apendicite, entorse, luxații, fracturi, etc.

„Recent am finalizat lucrările de modernizare a saloanelor dedicate îngrijirii copiilor cu arsuri din această secție și medicii ne-au anunțat că s-a defectat și ecograful, un instrument extrem de util în stabilirea zilnică a diagnosticelor la copiii cu traumatisme și nou-născuții cu suspiciunea de displazie de șold. Ne-am mobilizat rapid și, cu sprijinul sponsorilor noștri, am reușit achiziționarea acestui ecograf extrem de necesar”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

În fiecare an, peste 4.000 de copii din zona de Sud-Est a României necesită intervenții chirurgicale ce pot fi realizate doar aici, datorită complexității cazurilor și existenței unei echipe multidisciplinare pediatrice, care include chirurgia, neonatologia, oncologia și gastroenterologia.

The post Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean Constanța cu un ecograf performant first appeared on Constanța NEWS.