Artista Dua Lipa a primit cetățenie albaneză. „Este o bucurie de nedescris”

Artista Dua Lipa, în vârstă de 27 de ani, a prmit cetățenie albaneză, iar aceasta a făcut primele declarații despre schimbarea importantă din viața ei. Cel care i-a acordat cetăţenia albaneză starului pop britanic, a fost preşedintele Albaniei, Bajram Begaj, relatează AP, citat de News.ro. Evenimentul a avut loc duminică, la primăria din Tirana. Dua […]

Artista Dua Lipa a primit cetățenie albaneză. „Este o bucurie de nedescris”

Artista Dua Lipa, în vârstă de 27 de ani, a prmit cetățenie albaneză, iar aceasta a făcut primele declarații despre schimbarea importantă din viața ei. Cel care i-a acordat cetăţenia albaneză starului pop britanic, a fost preşedintele Albaniei, Bajram Begaj, relatează AP, citat de News.ro.

Evenimentul a avut loc duminică, la primăria din Tirana. Dua Lipa a primit cetăţenia albaneză pentru contribuţia adusă imaginii Albaniei în lume.


„Voi fi albaneză cu acte în regulă”, a spus Lipa înainte de a depune jurământul. „Este o bucurie de nedescris”, a afirmat artista, potrivit sursei citate mai sus.

Cine este Dua Lipa


Dua Lipa s-a născut la Londra, în 1995, din părinţi imigranţi albanezi - Anesa şi Dukagjin Lipa din Kosovo. Lipa, care a început să cânte la vârsta de cinci ani, a fost influenţată din punct de vedere muzical de tatăl său, fost component al unei trupe rock.

Ea a început să îşi posteze cântecele pe YouTube la vârsta de 14 ani. Primul său album a fost lansat în 2017, iar în 2019 Dua Lipa a câştigat Premiul Grammy pentru Best New Artist.