Armata ucraineană a lansat pachetele de cărți de joc cu imagini ale soldaților ruși acuzați de „crime de război”

Voluntarii din comunitatea internațională de informații InformNapalm, cu sprijinul conducerii armatei ucrainene, au lansat vineri, 13 mai, două pachete de cărți de joc cu imagini ale soldaților ruși suspectați că au comis crime de război în timpul războiului din Ucraina, relatează serviciul ucrainean al BBC. Ideea este o replică a pachetului de 55 de cărți […]

Armata ucraineană a lansat pachetele de cărți de joc cu imagini ale soldaților ruși acuzați de „crime de război”

Voluntarii din comunitatea internațională de informații InformNapalm, cu sprijinul conducerii armatei ucrainene, au lansat vineri, 13 mai, două pachete de cărți de joc cu imagini ale soldaților ruși suspectați că au comis crime de război în timpul războiului din Ucraina, relatează serviciul ucrainean al BBC.


Ideea este o replică a pachetului de 55 de cărți de joc pe care armata americană le-a lansat în timpul invaziei din 2003 a Irakului, ilustrându-i pe cei mai căutați membri ai guvernului lui Saddam Hussein.


"Cu exact 20 de ani în urmă, în 2002, Comandamentul Central al SUA a publicat o listă de criminali de război căutați sub forma unui pachet de cărți, care îi ajuta pe militarii americani ce le foloseau să-și amintească obiectivele lor", a spus comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi.


Potrivit acestuia, voluntarii comunității internaționale de informații InformNapalm au continuat acum această tradiție și, ajutați de conducerea armatei ucrainene, au lansat două pachete de cărți, cu "criminalii de război ruși" și "politicienii și propagandiștii ruși".


"Prin eforturile comune ale militarilor și voluntarilor, prin eforturile tuturor oamenilor de bună-credință din lume, harta rasismului va fi cu siguranță învinsă, atât pe câmpul de luptă, cât și în sfera informațională", a subliniat Zaluzhni.


În pachetul de cărți de joc lansat de armata americană, Saddam Hussein era Asul de Pică. Ceilalți erau în majoritate membri de rang înalt ai Partidului Baath sau ai Consiliului de Comandament al Revoluției.


Pe măsură ce operațiunile de luptă ale coaliției internaționale conduse de SUA în această țară s-au apropiat de sfârșit, toate persoanele de pe listă, cu mici excepții, au fost prinse sau ucise.


Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina