„Ar fi consecințe devastatoare”. Subiectul care l-a făcut pe Biden să-l avertizeze pe Putin

Președintele american Joe Biden a fost întrebat în conferința de presă susținută miercuri, la finalul summitului cu Vladimir Putin de la Geneva, despre ce efecte ar avea asupra relațiilor bilaterale SUA-Rusia eventuala moarte în închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi. Liderul de la Casa Albă a dat un răspuns direct și dur: „consecințele ar fi […]

„Ar fi consecințe devastatoare”. Subiectul care l-a făcut pe Biden să-l avertizeze pe Putin

Președintele american Joe Biden a fost întrebat în conferința de presă susținută miercuri, la finalul summitului cu Vladimir Putin de la Geneva, despre ce efecte ar avea asupra relațiilor bilaterale SUA-Rusia eventuala moarte în închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi. Liderul de la Casa Albă a dat un răspuns direct și dur: „consecințele ar fi devastatoare”, relatează site-ul american Axios, specializat în politică.


Joe Biden a declarat că l-a avertizat pe Vladimir Putin în legătură cu soarta opozantului rus Aleksei Navalnîi, încarcerat în Rusia, după o condamnare pe care opozantul o numește politică.


„I-am spus foarte clar că eu consider că consecințele ar fi devastatoare”, a declarat Joe Biden în conferința de presă.


Potrivit sursei citate, Casa Albă a avertizat în repetate rânduri guvernul rus în legătură cu încarcerarea lui Aleksei Navalnîi, însă are o greutate mult mai mare faptul că Biden a atras atenția asupra subiectului în timpul întâlnirii cu Putin.


Aleksei Navalnîi este arestat din 17 ianuarie, unde este condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru deturnare de fonduri. El a fost arestat pe aeroport, după ce a revenit în Rusia din Germania, unde a primit tratament medical după ce a fost otrăvit cu Noviciok. Opozantul rus, cel mai puternic oponent al lui Putin, a acuzat Kremlinul că a ordonat asasinarea sa.


Luna trecută, Navalnîi a intrat în greva foamei, pentru a condamna condițiile în care este ținut în detenție. A renunțat la acest protest extrem după ce medicii l-au avertizat că ar putea să moară.