Aproape trei sferturi dintre candidații constănțeni la Definitivat au promovat examenul

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de [...]

Aproape trei sferturi dintre candidații constănțeni la Definitivat au promovat examenul

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a examenului de Definitivat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 128 de candidați.

„După soluționarea contestațiilor numărul candidaților care au obținut definitivarea în județul Constanța este de 136, procentul de promovare înregistrat fiind 74,32 la sută”, au precizat sursele citate.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc luni, 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.