Aproape 1.200 de angajați ai MAI vor asigura liniștea și siguranța publică în județul Constanța pe perioada alegerilor locale de duminică

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică. Aceste [...] The post Aproape 1.200 de angajați ai MAI vor asigura liniștea și siguranța publică în județul Constanța pe perioada alegerilor locale de duminică first appeared on Constanța NEWS.

Aproape 1.200 de angajați ai MAI vor asigura liniștea și siguranța publică în județul Constanța pe perioada alegerilor locale de duminică

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum și un mod de acțiune corect și echidistant al efectivelor implicate.

Astfel, în perioada 26 – 27 septembrie, 1.160 de efective, dintre care 332 de polițiști, 420 de polițiști de frontieră, 183 de jandarmi, 213 reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța vor asigura paza și protecția a 555 de secții de votare, din totalul celor 558 ce s-au constituit pe raza județului Constanța, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

Duminică, 27 septembrie, 213 polițiști, 17 jandarmi și patru polițiști de frontieră vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel 238 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 1.160 de lucrători MAI vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, polițiștii constănțeni vor avea în responsabilitate 136 de secții de votare, constituite în 113 locații, unde vor fi prezenți 219 polițiști, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța va avea în responsabilitate 150 de secții de votare, dispuse în 77 de locații, unde vor fi prezenți 97 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii ISU Constanța au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

The post Aproape 1.200 de angajați ai MAI vor asigura liniștea și siguranța publică în județul Constanța pe perioada alegerilor locale de duminică first appeared on Constanța NEWS.