Aproape 100 de tone de artificii și pocnitori, confiscate de polițiști în urma unei operațiuni la nivel național

Captura a fost făcută de Poliţia Română într-o campanie națională demarată pe 21 noiembrie 2022, intitulată „FOC DE ARTIFICII”, potrivit Agerpres. Planul de acțiune al autorităților se va derula până pe 4 ianuarie, obiectivele fiind prevenirea de răniri din cauza folosirii de materiale pirotehnice, optimizarea cooperării interinstituționale (poliție, poliție vamală, autorităție locale). Astfel, în perioada […]

Aproape 100 de tone de artificii și pocnitori, confiscate de polițiști în urma unei operațiuni la nivel național

Captura a fost făcută de Poliţia Română într-o campanie națională demarată pe 21 noiembrie 2022, intitulată „FOC DE ARTIFICII”, potrivit Agerpres.

Planul de acțiune al autorităților se va derula până pe 4 ianuarie, obiectivele fiind prevenirea de răniri din cauza folosirii de materiale pirotehnice, optimizarea cooperării interinstituționale (poliție, poliție vamală, autorităție locale).

Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, au fost efectuate 3.832 de acţiuni şi controale, fiind înregistrate 1.092 de dosare penale, în care sunt cercetate 1.228 de persoane.

În urma acestor activităţi, au fost constatate 1.222 de infracţiuni şi aplicate 373 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 398.400 de lei.

Totodată, au fost confiscate aproape 100 de tone de articole pirotehnice, respectiv 98.922 kg, care reprezintă aproximativ 8% din cantităţile importate/transferate la nivel naţional în 2021.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au cooperat cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale - Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi Ministerului Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.