Aplicația care îi identifică pe cei ce nu poartă mască – sau nu o poartă corect -, lansată de o companie românească

Compania românească de IT StarByte a lansat o aplicație pentru identificarea persoanelor care nu poartă masca de protecție corect, pe nas și gură, în spațiile unde aceasta este obligatorie, notează Agerpres. În București, de exemplu, masca e obligatorie peste tot în aer liber, din 20 octombrie, de la intrarea Capitalei în scenariul roșu. Creatorii spun […]

Aplicația care îi identifică pe cei ce nu poartă mască – sau nu o poartă corect -, lansată de o companie românească

Compania românească de IT StarByte a lansat o aplicație pentru identificarea persoanelor care nu poartă masca de protecție corect, pe nas și gură, în spațiile unde aceasta este obligatorie, notează Agerpres. În București, de exemplu, masca e obligatorie peste tot în aer liber, din 20 octombrie, de la intrarea Capitalei în scenariul roșu.


Creatorii spun că aplicația este parte integrantă a 4Apply, care este utilizată în special pentru procesul de preaprobare a creditelor online şi deschidere de cont.


Potrivit companiei, soluția creată de ei poate diferenţia persoanele care poartă mască de cele care nu o poartă, atenţionând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor. Totul se întâmplă cu ajutorul algoritmilor de detecţie şi recunoaştere a feţei.


În momentul în care camera surprinde o persoană care nu se conformează măsurilor anti-COVID, o notificare este trimisă administratorului.


“În condiţiile înmulţirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar şi o obligaţie morală pentru organizaţiile care au spaţii tranzitate. Soluţia noastră le oferă şansa de a reacţiona prompt şi de a preveni posibile infectări şi suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului”, a declarat Adrian Băcăianu, directorul companiei care a creat aplicația.


Starbyte este o companie cu capital 100% românesc, prezentă pe piaţă din anul 2010.


Foto: Vlad Chirea