Apelul Primăriei Florești, după ce mai mulți locuitori au primit propuneri de cumpărare a voturilor

Primăria Florești a publicat în această seară un mesaj pe Facebook intitulat ”Nu-ți vinde votul! Mita electorală se pedepsește cu închisoarea!”. Mesajul postat de Primăria Florești pe Facebook Stimați cetățeni, vă aducem la cunoștință mai multe persoane au încercat astăzi să ofere diverse sume de bani pentru a obține voturile unora dintre cetățenii comunei. În […] Articolul Apelul Primăriei Florești, după ce mai mulți locuitori au primit propuneri de cumpărare a voturilor apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Apelul Primăriei Florești, după ce mai mulți locuitori au primit propuneri de cumpărare a voturilor

Primăria Florești a publicat în această seară un mesaj pe Facebook intitulat ”Nu-ți vinde votul! Mita electorală se pedepsește cu închisoarea!”.

Mesajul postat de Primăria Florești pe Facebook

Stimați cetățeni, vă aducem la cunoștință mai multe persoane au încercat astăzi să ofere diverse sume de bani pentru a obține voturile unora dintre cetățenii comunei.
În urma mai multor apeluri la 112, polițiștii investighează la această oră posibile cazuri de mită electorală.
Sunt vizate persoane interesate de manipularea alegerilor de duminică și care au oferit unor cetățeni până la 100 de lei de vot.
Reamintim cetățenilor că, potrivit Codului Penal, articolul 386: “Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”
Atenție! Și cei care primesc bani în schimbul votului la alegeri riscă până la trei ani de închisoare!
Facem apel la cetățenii comunei să își exercite dreptul la vot în mod liber, fără a se lăsa influențați de persoane care vor răspunde penal pentru faptele lor!

Articolul Apelul Primăriei Florești, după ce mai mulți locuitori au primit propuneri de cumpărare a voturilor apare prima dată în Observatorul Prahovean.