ANM: Vremea se răcește în toată țara în următoarele două săptămâni, cu minime de până la -15 grade Celsius

Vremea se va răci treptat în toată țara în perioada 11-24 ianuarie, cu temperaturi minime care vor atinge, pe timpul nopții, -15 grade Celsius, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După data de 20 ianuarie, vremea se va încălzi, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Precipitații sunt posibile în prima parte a intervalului […]

ANM: Vremea se răcește în toată țara în următoarele două săptămâni, cu minime de până la -15 grade Celsius

Vremea se va răci treptat în toată țara în perioada 11-24 ianuarie, cu temperaturi minime care vor atinge, pe timpul nopții, -15 grade Celsius, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După data de 20 ianuarie, vremea se va încălzi, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Precipitații sunt posibile în prima parte a intervalului și după data de 20 ianuarie.


În Banat, media valorilor maxime va fi de 2 grade Celsius în primele zile ale intervalului, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -2 și 4 grade. Vremea va deveni rece în intervalul 15-20 ianuarie, cu maxime cuprinse între -6 și -4 grade și minime de până la -12 grade.


După 20 ianuarie, este estimată o creștere a temperaturilor până la 0 grade Celsius, în timp ce media regională a minimelor va oscila între -8 și -5 grade. Temporar, vor fi semnalate precipitații în perioada 11-15 ianuarie, cu o probabilitate în creștere și după data de 19 ianuarie.


În Crișana, temperaturile maxime vor fi cuprinse la începutul intervalului între 0 și 2 grade Celsius, iar cele minime între -3 și -2 grade Celsius, un regim termic normal pentru această perioadă. Vremea se va răci însă accentuat între 15 și 20 ianuarie, devenind geroasă în timpul nopții, cu maxime de -5 grade Celsius și minime cuprinse între -15 și -13 grade Celsius.


Vremea se va încălzi spre finalul celor două săptămâni, către minime de 6 grade Celsius și maxime de 0 grade Celsius. Temporar, se vor semnala precipitații în perioada 11-15 ianuarie, cu o probabilitate mai mare după 19 ianuarie.


În Transilvania, vor fi maxime de 0-1 grade și minime de 3 grade Celsius în primele zile ale intervalului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiuni. În perioada 14-20 ianuarie, maximele vor fi între -8 și -4 grade Celsius și minime cuprinse între -18 și -10 grade Celsius.


După 20 ianuarie, vremea se va încălzi, astfel că maximele vor ajunge la -2 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -10 și -7 grade Celsius. Precipitații sunt posibile în tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână a prognozei și după data de 20 ianuarie.


În Maramureș, temperaturile maxime vor fi în primele zile de 2 grade Celsius, iar minimele cuprinse între -3 și -2 grade Celsius. Ulterior, vremea se va răci, maximele fiind negative, de până la 8 grade Celsius în intervalul 16-18 ianuarie. Nopțile vor fi geroase, cu minime care vor scădea sub -15 grade Celsius.


După 20 ianuarie, temperaturile vor crește până la -2 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -10 și -8 grade Celsius. Precipitații sunt posibile în toată această perioadă, cu probabilitate mai mare până pe 14 ianuarie și după data de 20 ianuarie.


În Moldova, vremea va fi mai caldă până pe 14 ianuarie, cu maxime de 0-1 grade Celsius și minime de -3 grade Celsius. Vremea se va răci apoi, în perioada 15-20 ianuarie, devenind geroasă în timpul nopților. Vor fi maxime cuprinse între -8 și -4 grade Celsius și minime între -15 și -10 grade Celsius.


După 20 ianuarie, vremea se va încălzi, temperaturile fiind apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vor fi maxime cuprinse între -3 și -2 grade Celsius și minime cuprinse între -10 și -7 grade Celsius. La începutul intervalului, se vor semnala precipitații temporar.


În Dobrogea, temperaturile vor fi obișnuite pentru această perioadă. Maximele vor fi de 2-4 grade Celsius, iar minimele de 0-2 grade Celsius. Și aici vremea se va răci după 15 ianuarie, cu maxime cuprinse între -5 și -3 grade Celsius, precum și cu minime care vor scădea spre -10 grade Celsius.


După 20 ianuarie, vremea se încălzește treptat, cu maxime de 0-2 grade Celsius și minime de -4 grade Celsius. Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în prima perioadă a intervalului și după data de 20 ianuarie.


În Muntenia, diferențele de temperatură între zi și noapte vor fi reduse în prima parte a intervalului. Maximele vor fi de 1 grad Celsius, iar minimele cuprinse între -1 și 0 grade Celsius. Vremea se va răci însă după data de 14 ianuarie și va deveni geroasă în timpul nopții. Maximele vor fi cuprinse între -7 și -4 grade Celsius, iar minimele între -14 și -10 grade Celsius.


Apoi, temperaturile vor crește treptat, în perioada 20-24 ianuarie, cu maxime de 0 grade Celsius și minime cuprinse între -8 și -6 grade Celsius. Precipitații vor fi însemnate cantitativ la nivel local și este posibil să fie semnificative după 20 ianuarie.


În Oltenia, valorile maxime vor fi de 2-3 grade Celsius în prima parte a intervalului, iar cele minime se vor situa între -2 și 0 grade Celsius. Vremea se va răci după data de 14 ianuarie, când vor fi temperaturi negative în toată regiunea. Maximele vor fi cuprins între -7 și -3 grade Celsius, iar minimele între -15 și -13 grade Celsius.


După 20 ianuarie, se va înregistra o încălzire treptată a vremii, spre valorile medii pentru această perioadă. Astfel, maximele vor fi de 0 grade Celsius, iar minimele cuprinse între -8 și -6 grade Celsius. Se vor semnala precipitații în primele două zile ale intervalului, dar și după 20 ianuarie.


La munte, temperaturile vor fi normale în primele trei zile ale intervalului, cu maxime cuprinse între -5 și -3 grade Celsius și minime în jur de 8 grade Celsius.


În perioada 14-20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă, mai ales pe timpul nopții. Maximele vor fi cuprinse între -12 și -10 grade Celsius, iar minimele vor fi în jur de -18 grade Celsius.


După acest interval, temperaturile vor crește, cu maxime cuprinse între -6 și -4 grade Celsius, și minime de -10 grade Celsius. Se vor înregistra precipitații pe tot parcursul intervalului, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie.