Andreea și-a dorit să moară acasă, în Vrancea, dar s-a stins pe patul unui spital din Anglia, înainte ca familia să o aducă în țară

O boală nemiloasă i-a luat viața unei tinere românce, în Anglia, înainte ca Andreei să i se poată îndeplini ultima dorință. Tânăra de 34 de ani a vrut să fie adusă acasă, atunci când a auzit că mai are foarte puțin de trăit. Povestea unei tinere românce care a aflat că suferă de cancer în […]

Andreea  și-a dorit să moară acasă, în Vrancea, dar s-a stins pe patul unui spital din Anglia, înainte ca familia să o aducă în țară

O boală nemiloasă i-a luat viața unei tinere românce, în Anglia, înainte ca Andreei să i se poată îndeplini ultima dorință. Tânăra de 34 de ani a vrut să fie adusă acasă, atunci când a auzit că mai are foarte puțin de trăit.


Povestea unei tinere românce care a aflat că suferă de cancer în stare terminală și mai are foarte puțin de trăit a mișcat sute de oameni, după ce Andreea, originară dintr-o comună de lângă Focșani, i-a spus soțului ei să o ia din spitalul din Manchester unde era internată și să o ducă să moară în casa părintească.


În ianuarie 2020, la numai 33 de ani, Andreea era diagnosticată cu cancer ovarian. O intervenție chirurgicală a dus la extirparea unui ovar. Asociația Live to save lives povestește că tânără spera, chiar și așa, să devină mamă. Numai că un control de rutină a adus un diagnostic teribil: cancerul recidivase.


Și era o formă agresivă, a fost nevoie de histerectomie totală și s-a îndepărtat și anexa rămasă pe loc de la prima intervenție, a început chimioterapia, radioterapia și lupta pentru a trăi. Din păcate, boala a atacat-o fără milă. Metastazele i-au invadat tot corpul. Medicii au privit neputincioși cum se stinge și Andreea a înțeles că mai are puțin de trăit.


Internată într-un spital din Manchester, locuia de doi ani în Anglia împreună cu soțul ei, după ce trăiseră în Italia, Andreea a mai avut o ultimă dorință: să fie adusă acasă, lângă cei dragi, să moară acolo unde se născuse. Asociația Live to save live a demarat atunci o strângere de fonduri, pentru că, din cauza pandemiei și a restricțiilor de călătorie, putea fi transportată doar cu o ambulanță aeriană, care costă foarte mult.


Andreea și soțul ei, în spitalul din Manchester. Foto: Live to save lives

Înainte ca suma necesară să fie strânsă, Andreea s-a stins, joi după-amiază. ”Din păcate, trupul firav al Andreei nu a mai rezistat. În jurul orelor 16:00 ora locală UK, s-a stins din viață pe meleaguri străine. Dumnezeu să o odihnească în pace și să o așeze alături de îngeri.


Suma strânsă va fi folosită pentru efectuarea tuturor formalităților de repatriere funerară cât și pentru toate serviciile funerare necesare. Vom reveni cu toate detaliile privitoare la cheltuieli și sumele strânse.


Andreea are de-acum propriile aripi! Drum lin! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”