Alunecare de teren de proporții la Vărbilău. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, casele, iar zona afectată este de aproximativ 15 hectare

Alunecarea de teren din satul Livadea, comuna Vărbilău, este una de proporții. Suprafața afectată este de aproximativ 15 hectare și zona nu este stabilizată. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, locuințele care riscă să fie puse pericol după ce pământul a luat-o la vale. Inițial, autoritățile au transmis că alunecarea se manifestă pe o falie de […] Articolul Alunecare de teren de proporții la Vărbilău. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, casele, iar zona afectată este de aproximativ 15 hectare apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Alunecare de teren de proporții la Vărbilău. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, casele, iar zona afectată este de aproximativ 15 hectare

Alunecarea de teren din satul Livadea, comuna Vărbilău, este una de proporții. Suprafața afectată este de aproximativ 15 hectare și zona nu este stabilizată. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, locuințele care riscă să fie puse pericol după ce pământul a luat-o la vale.

Inițial, autoritățile au transmis că alunecarea se manifestă pe o falie de aproximativ 5 hectare, însă ulterior, la fața locului s-a constatat că zona afectată este de circa 15 hectare.

Citește și: Alunecare de teren în satul Livadea, comuna Vărbilău. Alunecarea a 5 hectare de teren amenință trei case

Patru adulți și-au părăsit locuințele, preventiv, încă de marți dimineață. ISU Prahova a anunțat că alte opt persoane, din trei locuințe, sunt în curs de autoevacuare.

„Alunecarea de teren a afectat o suprafață de aproximativ 15 ha și nu este stabilizată. În prezent, sunt în curs de autoevacuare 8 persoane din alte 3 locuințe. În apropierea faliei mai sunt 3 case nelocuite”, a precizat ISU Prahova.

Toate persoanele vor merge la rude.

Citește și: Imagini cu alunecarea de la Vărbilău. Trei locuințe în pericol în satul Livadea – VIDEO, FOTO

Articolul Alunecare de teren de proporții la Vărbilău. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, casele, iar zona afectată este de aproximativ 15 hectare apare prima dată în Observatorul Prahovean.