Alunecare de teren de proporții, în Prahova. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, casele

Alunecarea de teren din satul Livadea, comuna Vărbilău, județul Prahova, este una de proporții. Suprafața afectată este de aproximativ 15 hectare și zona nu este încă stabilizată, informează Observatorul Prahovean, care citează datele furnizate de autorități. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, locuințele, care riscă să fie puse în pericol, după ce pământul a luat-o la […]

Alunecare de teren de proporții, în Prahova. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, casele

Alunecarea de teren din satul Livadea, comuna Vărbilău, județul Prahova, este una de proporții. Suprafața afectată este de aproximativ 15 hectare și zona nu este încă stabilizată, informează Observatorul Prahovean, care citează datele furnizate de autorități. 12 persoane și-au părăsit, preventiv, locuințele, care riscă să fie puse în pericol, după ce pământul a luat-o la vale.


Conform ISU Prahova, problemele au fost semnalate la 112 în dimineața zilei de marți, 4 mai. Pompierii s-au deplasat la locul alunecării cu un echipaj pentru recunoaștere și monitorizare.


Inițial, autoritățile au transmis că alunecarea se manifestă pe o falie de aproximativ 5 hectare, însă ulterior la fața locului s-a constatat că zona afectată este de circa 15 hectare.


„Alunecarea de teren a afectat o suprafață de aproximativ 15 hectare și nu este stabilizată. În prezent, sunt în curs de autoevacuare 8 persoane din alte trei locuințe. În apropierea faliei mai sunt 3 case nelocuite”, a precizat ISU Prahova.


4 persoane fuseseră evacuate marți dimineață. Toate persoanele vor merge la rude.