Alți 13 români, între care doi minori, vor fi aduși în țară din Turcia, anunță MAE. Câți au fost repatriați până acum

Din grup fac parte o mamă cu doi copii, precum şi nouă studenţi şi profesorul coordonator, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat. Ei au fost preluați marți seară, 7 februarie, de pe aeroportul din Adana. „Cei nouă studenți și profesorul coordonator erau cazați la un hotel din localitatea Kahramanmaraş”, precizează MAE. Acest grup se […]

Alți 13 români, între care doi minori, vor fi aduși în țară din Turcia, anunță MAE. Câți au fost repatriați până acum

Din grup fac parte o mamă cu doi copii, precum şi nouă studenţi şi profesorul coordonator, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat.

Ei au fost preluați marți seară, 7 februarie, de pe aeroportul din Adana.

„Cei nouă studenți și profesorul coordonator erau cazați la un hotel din localitatea Kahramanmaraş”, precizează MAE.

Acest grup se adaugă celor opt cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi repatriaţi luni, 6 februarie, după cutremurele din Turcia. Totalul cetățenilor români repatriați se ridică astfel la 21.

Potrivit MAE, la nivelul Ambasadei României la Ankara mai sunt în atenţie situaţiile a două grupuri de studenţi Erasmus, precum şi alte solicitări punctuale de sprijin.

Este vorba de un grup compus din nouă cetăţeni români aflat în Kayseri. Dintre aceştia, cinci studenţi se vor deplasa spre Ankara marţi pentru a se îmbarca pe un zbor comercial către România. Celelalte patru persoane au decis să rămână în Turcia.

Un al doilea grup, format din şapte studenţi, se află în Malatya, zonă puternic afectată în urma seismelor, și nu se poate deplasa spre Aeroportul din Adana. Personalul ambasadei este în dialog cu aceştia pentru identificarea unei soluţii de repatriere în perioada următoare, precizează MAE.

MAE reaminteşte că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara s-a deplasat luni în zona afectată de cutremur, cu două autovehicule, în vederea acordării de asistenţă consulară, preluării grupului de cetăţeni români din Kahramanmaraş şi asigurării transportului acestora spre Adana.