Alphonso Davies, diagnosticat cu miocardită. Jucătorul lui Bayern a fost infectat cu Covid

Alphonso Davies, 21 de ani, jucătorul canadian al echipei Bayern Munchen, va lipsi cel puțin câteva săptămâni de pe teren, după ce a fost depistat cu miocardită, o inflamaţie a inimii, a informat clubului german, preluat de News.ro. Fotbalistul tocmai venea după infecția cu coronavirus. Davies a fost supus unor controale medicale de rutină după […]

Alphonso Davies, diagnosticat cu miocardită. Jucătorul lui Bayern a fost infectat cu Covid

Alphonso Davies, 21 de ani, jucătorul canadian al echipei Bayern Munchen, va lipsi cel puțin câteva săptămâni de pe teren, după ce a fost depistat cu miocardită, o inflamaţie a inimii, a informat clubului german, preluat de News.ro. Fotbalistul tocmai venea după infecția cu coronavirus.

Davies a fost supus unor controale medicale de rutină după ce s-a vindecat de COVID-19, la începutul lunii ianuarie, şi astfel a fost detectată noua problemă medicală.

Antrenorul bavarezilor, Julian Nagelsmann, a confirmat, vineri, 14 ianuarie, că internaţionalul canadian de 21 de ani a oprit antrenamentele. 

„Nu va fi disponibil în următoarele săptămâni. În timpul controalelor efectuate de jucătorii care au avut COVID-19, am detectat semne de miocardită uşoară la el. Trebuie să se vindece şi asta, dar, fără îndoială, va dura ceva timp”, a detaliat Nagelsmann, în conferinţa de presă organizată înaintea meciului cu FC Koln, programat, sâmbătă.

Fubdaşul stânga a jucat 23 de meciuri în toate competiţiile, în acest sezon, pentru Bayern.

Născut în Ghana, din parinți liberieni, fugiți din calea războiului civil, Davies a ajuns la 5 ani în Canada, unde a locuit, inițial, într-o tabără de refugiați, împreună cu familia.

Davies a început fotbalul la Edmonton, însă Vancouver Whitecaps l-a remarcat și l-a transferat. Acolo, Alphonso s-a întâlnit cu Nicolas Apostol, copilul unor români plecați în Canada în 1990, iar cei doi s-au împrietenit la cataramă.

În 2019, Bayern a plătit 15.000.000 de dolari celor de la Vancouver pentru Davies.