Alexandru Rafila, replică pentru ministrul sănătății: „N-am înțeles care este utilitatea mănușilor în oferirea mărțișoarelor”

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, sâmbătă, 27 februarie, la Antena 3, că „nu e niciun pericol” dacă elevii vor oferi mărțișoare la școală, atât timp cât respectă măsurile de protecție, informează G4Media. „Nu e niciun pericol, important este ca lucrul ăsta să fie făcut fără îmbrățișări, fără […]

Alexandru Rafila, replică pentru ministrul sănătății: „N-am înțeles care este utilitatea mănușilor în oferirea mărțișoarelor”

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, sâmbătă, 27 februarie, la Antena 3, că „nu e niciun pericol” dacă elevii vor oferi mărțișoare la școală, atât timp cât respectă măsurile de protecție, informează G4Media.


„Nu e niciun pericol, important este ca lucrul ăsta să fie făcut fără îmbrățișări, fără înghesuială. Eu sunt convins că și la școală se poate organiza lucrul ăsta fără niciun fel de problemă”, a declarat medicul Alexandru Rafila, la Antena 3.


Rafila s-a referit și la „o serie de comentarii”, precum cel al ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, care a spus că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli „dacă poartă mănuşi”.


„N-am înțeles care este utilitatea mănușilor în oferirea mărțișoarelor, dar probabil că sunt oameni care n-au avut ocazia să ofere mărțișoare de prea multe ori și din cauza asta fac astfel de recomandări”, a spus Alexandru Rafila.


În același context, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 Martie în școli, dar cu respectarea distanțării.


Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor interzice „schimbul de obiecte personale”, categorie la care ar putea să fie incluse mărțișoarele și florile. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Educației a afirmat că acestea vor fi interzise, dar ministrul Sorin Cîmpeanu a negat această variantă.