Alexandru Rafila: ”Important este să oprim creșterea. Nu putem discuta de un platou”

Șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, Alexandru Rafila, a precizat că toate eforturile trebuie canalizate pentru oprirea creșterii numărului de infectări cu coronavirus, după ce România a raportat, miercuri, un număr record de cazuri noi, notează Digi 24. Alexandru Rafila a precizat că, în acest moment, nu se poate discuta despre […]

Alexandru Rafila:  ”Important este să oprim creșterea. Nu putem discuta de un platou”

Șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, Alexandru Rafila, a precizat că toate eforturile trebuie canalizate pentru oprirea creșterii numărului de infectări cu coronavirus, după ce România a raportat, miercuri, un număr record de cazuri noi, notează Digi 24.


Alexandru Rafila a precizat că, în acest moment, nu se poate discuta despre un platou, în condițiile în care în fiecare săptămână se înregistrează creșteri de cazuri noi de infectări cu COVID-19.


“Trebuie să vedem, că important este să oprim creșterea. Nu putem discuta de un platou în măsura în care în fiecare săptămână avem o creștere de circa 500 de cazuri înregistrate zilnic, adică ai plus 500 în fiecare zi din săptămâna care urmează”, a declarat Alexandru Rafila.


Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, din fericire, gripa nu și-a făcut încă apariția în Europa.


”Virusul gripal nu circulă în Europa în momentul de față. Este o întârziere a sezonului gripal în acest an, din fericire. Acest lucru se datorează, în bună măsură, acestor măsuri de protecție individuală, care au fost aplicate peste tot în lume”, a precizat Alexandru Rafila.


”Dacă va apărea o circulație mai intensă a virusurilor gripale, porbabil că va fi undeva după luna ianuarie. Poate începe sezonul gripal în ianuarie și cu intensificare eventual în februarie, martie”, a adăugat şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.


FOTO: Hepta