Alexandru Rafila: ”Cred că putem face alegeri dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri”

Șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Alexandru Rafila, este de părere că alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie ar putea avea loc, în ciuda creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, notează România TV. Alexandru Rafila a precizat că acest lucru depinde de stabilizarea ”rapidă” a numărului de infectări cu coronavirus. […]

Alexandru Rafila: ”Cred că putem face alegeri dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri”

Șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Alexandru Rafila, este de părere că alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie ar putea avea loc, în ciuda creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, notează România TV.


Alexandru Rafila a precizat că acest lucru depinde de stabilizarea ”rapidă” a numărului de infectări cu coronavirus.


"Eu am auzit diverse proiecții, că situația se va stabiliza și vom intra pe un trend descrecător. Cred că dorim cu toții ca acest lucru să se întâmple. Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă”, a declarat Alexandru Rafila la România TV. 


”În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal", a adăugat acesta.


Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că, în cazul țării noastre, varianta cea mai bună o reprezintă în acest moment intervenția punctuală, nu un lockdown.


”Varianta optimistă în acest moment o să fie legată de intervenții punctuale. Un lockdown total este împovărător din punct de vedere economic și social”, a precizat şeful Disciplinei de Microbiologie I a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.


Alexandru Rafila s-a arătat preocupat de modul în care evoluează pandemia de coronavirus și în alte state din Europa.


”Sunt foarte îngrijorat când văd ce se întâmplă în Cehia. Această creștere s-a întâmplat într-o lună jumate. Am auzit diverse proiecții că situația se va stabiliza, eu cred ca toți ne dorim lucrurl acesta”, a conchis Alexandru Rafila.


FOTO: Hepta