Adolescenți reținuți pentru comiterea mai multor furturi pe raza comunei constănțene Băneasa

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, miercuri, 24 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpații minori, A.C și S.T.M, după ce au comis mai multe furturi [...]

Adolescenți reținuți pentru comiterea mai multor furturi pe raza comunei constănțene Băneasa

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, miercuri, 24 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpații minori, A.C și S.T.M, după ce au comis mai multe furturi pe raza comunei constănțene Băneasa.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora în perioada 22 noiembrie 2020 – 01 februarie 2021, A.C. a săvârșit, în dauna mai multor persoane vătămate de pe raza comunei Băneasa, un număr de unsprezece acte materiale de furt calificat prin violare de domiciliu/sediu profesional și prin efracție, din care un număr de nouă acte materiale în formă consumată și două acte materiale în formă tentată. Au fost sustrase produse alimentare, sume de bani, un telefon mobil, aparatură electronică, produse de îmbrăcăminte etc.

„Precizăm că inculpatul S.T.M. a participat doar la un singur act material din cele unsprezece menționate mai sus”, spun procurorii din Medgidia.

Cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa, la data de 24 februarie ambii inculpați au fost reținuți de către procurorul de caz pentru o perioadă de 24 ore.

În aceeași zi, față de inculpatul A.C. procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de luare a măsurii de arestare preventivă ce a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Medgidia, propunere ce a fost admisă la aceeași dată dispunându-se arestarea inculpatului pentru o perioadă de 18 de zile.

„Față de inculpatul S.T.M., întrucât acesta a participat doar la un singur act material, la data de 25 februarie s-a dispus de către procurorul de caz luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, au mai transmis sursele citate.