Acuzațiile unui fost angajat care a lucrat la fabrica Timken din Ploiești: ”Pericolul nu este flacăra deschisă, ci gazele nearse”. Cum a răspuns compania. Imagini din secțiile forjă și tratamente termice (VIDEO)

Un fost angajat al unei companii care prestează servicii pentru Timken a transmis redacției observatorulph.ro imagini din secțiile tratamente termice și forjă ale fabricii  din Ploiești. La solicitarea ziarului nostru, compania a transmis un punct de vedere ”corporatist”:  ”ne-am angajat sa operam in siguranta si responsabil pentru a ne proteja angajatii, furnizorii, clienții, mediul inconjurator […] Articolul Acuzațiile unui fost angajat care a lucrat la fabrica Timken din Ploiești: ”Pericolul nu este flacăra deschisă, ci gazele nearse”. Cum a răspuns compania. Imagini din secțiile forjă și tratamente termice (VIDEO) apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Acuzațiile unui fost angajat care a lucrat la fabrica Timken din Ploiești: ”Pericolul nu este flacăra deschisă, ci gazele nearse”. Cum a răspuns compania. Imagini din secțiile forjă și tratamente termice (VIDEO)

Un fost angajat al unei companii care prestează servicii pentru Timken a transmis redacției observatorulph.ro imagini din secțiile tratamente termice și forjă ale fabricii  din Ploiești. La solicitarea ziarului nostru, compania a transmis un punct de vedere ”corporatist”:  ”ne-am angajat sa operam in siguranta si responsabil pentru a ne proteja angajatii, furnizorii, clienții, mediul inconjurator si comunitatile in care operam”. Imagini din secțiile Timken la finalul articolului.

Florin Ion, angajatul unui subcontractor al Timken, a povestit în exclusivitate pentru observatorulph.ro experiența petrecută în fabrica din Ploiești. Acesta susține că în secții precum ”tratamente termice” și ”forjă” sunt arse zilnic cantități uriașe de gaze și că nu a rezistat decât o lună în acel mediu.

”Sursa de pericol maxim nu o reprezintă flăcările deschise, ci gazele emanate care pot fi insuficient evacuate. Unele dintre gurile de ardere a gazelor se află la mai puțin de un metru de podea, într-o zonă tranzitată de mulți muncitori. Nu trebuie ignorat și riscul de alunecare deoarece lângă cuptoare podeaua poate fi îmbibată cu ulei. Aceste aspecte ar trebui analizate cu simț de răspundere și de ITM, respectiv Garda de Mediu. Operatorii și tehnicienii de la cuptoare pot confirma cele spuse de mine” a fost mesajul fostului angajat.

Acesta susține că în perioada scurtă de timp în care a lucrat în secțiile respective nu a avut ca echipament de protecție decât o cască, folosită în special pe șantier și măști de protecție împotriva coronavirusului.

Florin Ion a precizat că nu a văzut aparate de monitorizare a calității aerului, deși vorbim de spații de ardere a gazelor, doar în zona cuptoarelor fiind montate termometre.

Fostul angajat ne-a trimis și imagini surprinse în secțiile tratamente termice și forjă ale fabricii Timken din Ploiești.

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții Timken au transmis următorul punct de vedere:

”Va multumim ca ne-ați contactat pentru obținerea unui punct de vedere.

In Compania Timken, ne-am angajat sa operam in siguranta si responsabil pentru a ne proteja angajatii, furnizorii, clienții, mediul inconjurator si comunitatile in care operam.

Ne desfasuram activitatea in deplina conformitate cu reglementarile de mediu, sanatate si siguranta (EHS), oriunde avem operatiuni”.

În 2017, un angajat al fabricii Timken din Ploiești a murit în timpul programului de lucru, însă reprezentanții companiei au declarat că tragedia nu poate fi considerată un accident de muncă. (detalii aici: Acuzații grave ale angajaților împotriva conducerii Timken Ploiești. Reacția companiei)

VIDEO

Articolul Acuzațiile unui fost angajat care a lucrat la fabrica Timken din Ploiești: ”Pericolul nu este flacăra deschisă, ci gazele nearse”. Cum a răspuns compania. Imagini din secțiile forjă și tratamente termice (VIDEO) apare prima dată în Observatorul Prahovean.