Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție desfășurate de polițiști în Slobozia

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat ieri, 14 octombrie a.c., pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 și pentru combaterea încălcărilor la normele de conviețuire socială și disciplinarea traficului rutier. Au [...]

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție desfășurate de polițiști în Slobozia

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat ieri, 14 octombrie a.c., pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 și pentru combaterea încălcărilor la normele de conviețuire socială și disciplinarea traficului rutier. Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.300 de lei.

Potrivit IPJ Ialomița, peste 30 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni au acționat în cursul zilei de joi, 14 octombrie, atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică, în vederea respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.340 de lei, 140 de persoane au fost legitimate și 44 de autovehicule controlate.

Pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, privind măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19 au fost amendate 21 de persoane.

Polițiștii atrag atenția cu privire la obligativitatea respectării legalității, în toate domeniile, sens în care aceste acțiuni vor fi intensificate în perioada următoare.

Începând cu data de 14 octombrie, la nivelul municipiului Slobozia au fost instituite mai multe măsuri obligatorii, între care amintim:

  • Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
  • Limitarea la maxim a deplasării persoanelor nevaccinate și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri, ieșirea persoanelor nevaccinate din locuință este permisă doar pe bază de declarație pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
  • Pentru intervalul 05:00 – 20:00, în interiorul localității se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodărire, cu excepția persoanelor vaccinate, cele pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau deplasărilor în interes profesional, asigurarea de bunuri, asistență medicală care nu poate fi amânată, deplasări scurte în apropierea locuinței, etc.

Reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise, iar persoanele vaccinate nu sunt exceptate de la această măsură.