A murit tatăl Luizei Melencu, una dintre victimele „Monstrului din Caracal”. Mesajul Ioneliei, sora Luizei: „De ce, Doamne, mi-ai luat ce aveam mai scump pe lume?”

Claudiu Melencu, tatăl Luizei Melencu, tânăra ucisă de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, a decedat marți, 1 decembrie, fără a afla ce s-a întâmplat cu adevărat cu fiica sa, informează EVZ. „În seara aceasta, tatăl Luizei a plecat dintre noi și ne rugăm pentru sufletul lui, să își găsească odihna printre îngeri. Sincere condoleanțe și […]

A murit tatăl Luizei Melencu, una dintre victimele „Monstrului din Caracal”. Mesajul Ioneliei, sora Luizei: „De ce, Doamne, mi-ai luat ce aveam mai scump pe lume?”

Claudiu Melencu, tatăl Luizei Melencu, tânăra ucisă de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, a decedat marți, 1 decembrie, fără a afla ce s-a întâmplat cu adevărat cu fiica sa, informează EVZ.


„În seara aceasta, tatăl Luizei a plecat dintre noi și ne rugăm pentru sufletul lui, să își găsească odihna printre îngeri. Sincere condoleanțe și putere soției, fiicei și familiei, să treacă peste această încercare dureroasă! Dumnezeu să te odihnească în pace, Claudiu Melencu!”, a fost anunţul postat pe o pagină de pe o rețea de socializare marți, 1 decembrie, în jurul orei 22.00.


Ionelia Melencu, sora Luizei, a confirmat tragica veste, însoțind comentariul cu o fotografie în care apare alături de părintele ei: „Tati meu, ai plecat prea repede din lumea asta! De ce, tati, de m-ai lăsat? De ce, Doamne, mi-ai luat ce aveam mai scump pe lumea asta, de ce pe tatăl meu!”.


In urma cu puțin timp am aflat de moartea unui om. Un om care a plecat dintre noi fără a cunoaște adevărul despre...

Publicată de Noi Suntem Ajutorul pe Marţi, 1 decembrie 2020

Publicată de Ionelia Melencu pe Marţi, 1 decembrie 2020

Sora Luizei a devenit mamă în primăvară


„Familia e lovită, parcă, de un blestem”, a comentat cineva.


Ionelia a devenit mamă pentru a doua oară în acest an. Sora Luizei a născut un băiețel în primăvară.


Luiza Melencu, o tânără de 19 ani, din Dioști, județul Dolj, a dispărut în luna aprilie 2019, după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie, pe o stradă din Caracal.


Procurorii DIICOT care anchetează cazul l-au acuzat pe Gheorghe Dincă, 66 de ani, că a răpit-o, violat-o şi ucis-o pe tânără.


Două luni mai târziu, Dincă ar fi procedat la fel cu Alexandra Măceșanu (15 ani), din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt.


Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT la 15 ianuarie anul acesta, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracțiuni, omor calificat - două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte - două infracțiuni.


În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu e acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.


Până la 30 septembrie 2020, dosarul a stat în camera preliminară, unde s-a verificat dacă probele au fost legal administrate de procurori, iar procesul poate începe. Familiile victimelor ceruseră ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale, dar Curtea de Apel Craiova le-a respins definitiv solicitările şi a decis că Dincă poate fi judecat în baza probelor adunate de DIICOT.


Procesul a început pe 21 octombrie


Pe 21 octombrie, la Tribunalul Olt, a fost primul termen al procesului în care Dincă e judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu.


La primul termen, procurorul DIICOT a cerut declararea procesului nepublic şi a invocat moralitatea, protejarea vieții intime a victimei şi interesele minorilor.


Avocata familiei Melencu ceruse strămutarea procesului la o altă instanţă, dar această cerere a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova la al doilea termen, pe 17 noiembrie.