A murit Mircea Pascu. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal avea 85 de ani

Lumea sportului românesc este în doliu. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu, a murit, miercuri, la vârsta de 85 de ani, la Spitalul „Victor Babeș” din București. Cauza decesului lui Mircea Pascu, care suferea de diabet, a fost embolie pulmonară, notează gsp. ro. Acesta a fost internat în spital în ultimele zece […]

A murit Mircea Pascu. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal avea 85 de ani

Lumea sportului românesc este în doliu. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu, a murit, miercuri, la vârsta de 85 de ani, la Spitalul "Victor Babeș" din București.


Cauza decesului lui Mircea Pascu, care suferea de diabet, a fost embolie pulmonară, notează gsp. ro. Acesta a fost internat în spital în ultimele zece zile.


Fost șef al FRF între 193 și 1990, Mircea Pascu a practicat tenis, volei, baschet și rugby.


„Mi-a plăcut de mic fotbalul, unde am ajuns, la Petroșani, la 10 ani, împreună cu băiatul fostului internațional Cibi Braun. «Hai, mă, cu mine la fotbal!», m-a îndemnat Braun junior. M-am dus și pentru că la echipa mare a Jiului era antrenor Cibi. Eram cam firav, dar alergam și dădeam bine în minge, i-a plăcut antrenorului de mine. Din păcate, pe teren mic zburdam, dar pe teren mare era altceva, așa că am trecut la alt sport.


De la fotbal am trecut la tenis. Am jucat în echipa din Petroșani în campionatul României, apoi am fost antrenor, dar și consilier al Federației Române de Tenis. Ca antrenor am categoria I în «sportul alb», iar tenisul a fost la facultate specializarea mea de bază”, declara, pentru Libertatea, anul trecut, Mircea Pascu.


Foto: Hepta