87 de cazuri nou confirmate de Covid-19, în Prahova. Două focare confirmate, la un centru de îngrijire de la Scorțeni și la echipa de juniori a FC Petrolul

Prefectura Prahova a anunțat, vineri, că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 87 de cazuri nou confirmate cu Covid. Totodată, a fost descoperit, potrivit datelor oficiale, un nou focar la Centrul de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, dar și […] Articolul 87 de cazuri nou confirmate de Covid-19, în Prahova. Două focare confirmate, la un centru de îngrijire de la Scorțeni și la echipa de juniori a FC Petrolul apare prima dată în Observatorul Prahovean.

87 de cazuri nou confirmate de Covid-19, în Prahova. Două focare confirmate, la un centru de îngrijire de la Scorțeni și la echipa de juniori a FC Petrolul

Prefectura Prahova a anunțat, vineri, că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 87 de cazuri nou confirmate cu Covid. Totodată, a fost descoperit, potrivit datelor oficiale, un nou focar la Centrul de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, dar și un focar la echipa de juniori a FC Petrolul.

Numărul de cazuri nou confirmate a crescut în Prahova în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 87 de persoane infectate.

Totodată, tot în ultimele 24 de ore a fost confirmat un focar la un centru de îngrijire din Scorțeni.

„Conform Direcției de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unitățile medico-sociale din județ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmați cu noul coronavirus 18 angajați (dintr-un total de 124 de persoane) și 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecția unității, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluați. Doi sunt internați, iar ceilalți sunt izolați în unitatea medico-socială, fiind separați de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmați vor fi evaluați zilnic de un medic”, a anunțat Prefectura Prahova.

De asemenea, potrivit Prefecturii Prahova, au mai fost confirmați cu noul coronavirus și nouă minori, cu vârste între 15 și 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploiești.

„Toți sunt liceeni. A fost demarată ancheta epidemiologică, urmând a fi identificați și izolați contacții direcți, iar consiliile de administrație  ale școlilor unde învață cei nouă sportivi se vor întruni pentru a propune scenariul în care se vor desfășura cursurile în perioada următoare. Hotărârile vor fi supuse avizării Inspectoratului Școlar Județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova, iar, în ultimă fază, dezbătute și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a precizat Prefectura Prahova.

Separat, Prefectura Prahova a anunțat că dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 213 sunt ocupate. La ATI, au fost raportate patru locuri libere destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2.

Potrivit datelor centralizate, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat cinci decese asociate Covid-19.

„Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (55, 56 și 78 ani) și a două de sex feminine (64 și 70 ani), cu comorbidități”, a anunțat Prefectura Prahova.

Articolul 87 de cazuri nou confirmate de Covid-19, în Prahova. Două focare confirmate, la un centru de îngrijire de la Scorțeni și la echipa de juniori a FC Petrolul apare prima dată în Observatorul Prahovean.