24 de persoane, trimise în judecată de procurorii constănțeni pentru contrabandă cu țigări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată a 24 de persoane pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Potrivit Poliției Județene Constanța, persoanele în cauză ar fi comercializat sau deținut în vederea comercializării [...]

24 de persoane, trimise în judecată de procurorii constănțeni pentru contrabandă cu țigări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată a 24 de persoane pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit Poliției Județene Constanța, persoanele în cauză ar fi comercializat sau deținut în vederea comercializării pe raza județului Constanța, în perioada aprilie 2015 – noiembrie 2018, aproximativ 25.360 de pachete cu țigarete netimbrate sau cu timbre de proveniență străină, prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului fiind de peste 243.000 de lei.

„În cauză, s-a dispus indisponibilizarea sumelor de 39.399 de lei, 2.600 de euro și a unui autoturism”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Cercetările au fost efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.