2 sfaturi de ciclism pentru începători

Privind din exterior, ciclismul arată simplu – tot ce trebuie să faceți este să pedalați, nu? Dar uneori poate fi intimidant, dacă sunteți nou-nouț sau vă întoarceți pe bicicletă pentru prima dată în câțiva ani. Dar, odată ce ați făcut prima călătorie, suntem siguri că veți fi prins de sentimentul de libertate, aventură și bucurie […] Articolul 2 sfaturi de ciclism pentru începători apare prima dată în Observatorul Prahovean.

2 sfaturi de ciclism pentru începători

Privind din exterior, ciclismul arată simplu – tot ce trebuie să faceți este să pedalați, nu? Dar uneori poate fi intimidant, dacă sunteți nou-nouț sau vă întoarceți pe bicicletă pentru prima dată în câțiva ani.

Dar, odată ce ați făcut prima călătorie, suntem siguri că veți fi prins de sentimentul de libertate, aventură și bucurie atât de frecvent resimțit pe bicicletă. A începe este mai ușor decât pare și vă vom spune un mic secret: nici măcar nu trebuie să purtați haine strânse, dacă nu doriți. Pentru a vă ajuta, am adunat câteva sfaturi despre cum să începeți ciclismul, astfel încât să puteți merge pe drum liber cu încredere.
1. Alegeți bicicleta potrivită
Desigur, nu puteți începe fără un set de roți. Deși suntem mari fani ai tuturor tipurilor de biciclete, aici vorbim în mod specific despre bicicletele potrivite pentru asfalt. Aceasta este cea mai obișnuită și accesibilă formă de ciclism pentru începători, iar bicicletele ușoare – cu anvelope subțiri și geometrie de călătorie eficientă – sunt concepute pentru a vă ajuta să navigați pe traseele de biciclete pavate și pe străzile orașului.

La fel ca alegerea perechii perfecte de pantofi de alergare, trebuie mai întâi să vă dimensionați bicicleta. Stați deasupra tubului superior și lăsați aproximativ 3 cm de spațiu liber între corp și cadru. Dacă acest lucru vi se pare dificil, magazinul local de biciclete vă poate ajuta. Aveți nevoie de un pic de impuls atunci când vă deplasați? Poate doriți să verificați cea mai recentă flotă de biciclete electrice.

Apoi, trebuie să alegeți o bicicletă care să se potrivească bugetului și stilului dvs. de călărie. Aveți de gând să mergeți la plimbări în weekend? Doriți să vă folosiți bicicleta pentru exerciții? Plănuiți să faceți plimbări pe distanțe lungi? Cadrele pentru biciclete rutiere au geometrii și componente specifice, adaptate pentru fiecare dintre aceste obiective, la fiecare preț.

Gândiți-vă la modul în care intenționați să folosiți bicicleta și la modul în care ați putea dori să creșteți cu ea.
2. Pregătiți-vă echipamentul necesar
Găsirea bicicletei perfecte este doar jumătate din ecuație. Există, de asemenea, unele echipamente esențiale de care aveți nevoie. O cască nouă este cea mai importantă și ar trebui purtată tot timpul în timpul călătoriei. Căștile au o durată de valabilitate, deci este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pară rău și să cumpărați una nouă în loc să o folosiți pe cea veche atârnată în garaj. Căștile noi îndeplinesc standardele de siguranță, așa că încercați-le pe toate și alegeți una care se potrivește cel mai bine cu capul, stilul și bugetul dvs. Cu cât vă place mai mult, cu atât vă veți dori mai mult să o purtați.

Nu sunteți încă pregătit să arătați ca un biciclist din Turul Franței? Nici o problemă. Există o mulțime de branduri care fac articole de îmbrăcăminte cool pentru bicicliști recreaționali. Dacă vreți să arătați ca un profesionist, puteți face asta ușor. Un kit de ciclism (un tricou, pantaloni scurți cu salopetă sau pantaloni scurți pentru biciclete și șosete) este mai aerodinamic și confortabil pe bicicletă decât alte haine sportive. Materialul elimină transpirația și ajută la reglarea temperaturii corpului; tăierea potrivită pentru reduce frecare; iar scaunul capitonat (capra) protejează zonele sensibile de vibrațiile drumului. Tricourile sunt disponibile pentru curse sau pentru un cadru relaxat și pe culori și modele nesfârșite.

Deși vă sugerăm să începeți călătoria cu bicicleta cu pedale plate standard și adidași sportivi, în cele din urmă vă recomandăm să treceți la adidași de bicicletă rutieră și pedale fără clip. Această combinație pantof-pedală vă asigură picioarele în poziție pentru a îmbunătăți eficiența pedalării și manevrabilitatea bicicletelor. Deschiderea clipsurilor poate fi uneori dificilă, așa că asigurați-vă că exersați până când veți prinde mișcarea.

Alte elemente importante includ unele instrumente (pârghii pentru anvelope, o mini pompă, tuburi de rezervă și un instrument multiplu) și o sticlă de apă sau două. De asemenea, puteți opta pentru un computer de ciclism, care este util pentru urmărirea kilometrajului și navigarea pe rute.

(P)

Articolul 2 sfaturi de ciclism pentru începători apare prima dată în Observatorul Prahovean.