VIDEO| Primul cuib de “viespi ucigaşe” din SUA a fost găsit şi distrus, după un an de căutări

Până la 200 de viespi au fost ucise în nord-vestul Statelor Unite, la graniţa cu Canada, în primul astfel de cuib găsit pe continentul nord-american, scrie The Guardian, citată de G4media. ”Viespile ucigașe” sunt periculoase pentru oameni, deoarece veninul lor este foarte toxic și poate cauza decesul. Viespile uriaşe, aşa-numitele „ucigaşe”, depăşesc 5 centimetri în […]

VIDEO| Primul cuib de “viespi ucigaşe” din SUA a fost găsit şi distrus, după un an de căutări

Până la 200 de viespi au fost ucise în nord-vestul Statelor Unite, la graniţa cu Canada, în primul astfel de cuib găsit pe continentul nord-american, scrie The Guardian, citată de G4media. ”Viespile ucigașe” sunt periculoase pentru oameni, deoarece veninul lor este foarte toxic și poate cauza decesul.


Viespile uriaşe, aşa-numitele „ucigaşe”, depăşesc 5 centimetri în lungime, iar înţepătura lor este de aproape 6 milimetri. Au un venin foarte toxic, care poate cauza decesul persoanelor alergice la veninul de albine sau viespi.


Sunt vulnerabile şi persoanele care nu sunt alergice, dacă sunt înţepate de un număr mare de viespi. În Japonia, se estimează că zeci de persoane mor din cauza lor. Cel mai mare pericol este însă pentru apicultură, pentru că viespile uriaşe pot distruge un stup întreg în câteva ore.


Got ‘em. Vacuumed out several #AsianGiantHornets from a tree cavity near Blaine this morning. Further details will be provided at a press conference on Monday. Staff not available for interviews before then. pic.twitter.com/31kgAUuJd0

— WA St Dept of Agr (@WSDAgov) October 24, 2020

Viespile au fost descoperite în SUA anul trecut, iar de atunci au avut loc căutări intense pentru a le descoperi cuibul. Entomologii au ataşat dispozitive de căutare prinse cu aţă dentară de câteva specimene prinse în ultimele săptămâni, în speranţa că acestea îi vor conduce către cuib.


După trei săptămâni, echipe ale Departamentului pentru Agricultură al statului Washington au reuşit să descopere viespile şi să le ucidă.


Specia invazivă de insecte trăieşte de obicei în Asia, în zone precum China, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Vietnam. În ultimii ani, au fost descoperite şi în nordul Statelor Unite şi Canada, dovadă că specia a început să migreze.


Foto: Hepta