Turist rătăcit în zona Gura Diham, recuperat de jandarmii montani din Sinaia – VIDEO

Jandarmii montani au fost solicitați să intervină, miercuri seară, pentru recuperarea unui turist care, din cauza întunericului, s-a rătăcit în zona Gura Diham din Bucegi. Tânărul, în vârstă de 34 de ani, din București, a sunat la 112 după ajutor. Tânărul a sunat la 112 în jurul orei 19.00 și a povestit că, din cauza […] Articolul Turist rătăcit în zona Gura Diham, recuperat de jandarmii montani din Sinaia – VIDEO apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Turist rătăcit în zona Gura Diham, recuperat de jandarmii montani din Sinaia – VIDEO

Jandarmii montani au fost solicitați să intervină, miercuri seară, pentru recuperarea unui turist care, din cauza întunericului, s-a rătăcit în zona Gura Diham din Bucegi. Tânărul, în vârstă de 34 de ani, din București, a sunat la 112 după ajutor.

Tânărul a sunat la 112 în jurul orei 19.00 și a povestit că, din cauza întunericului, s-a abătut de la traseu.

„În data de 28.10.2020, în jurul orei 19.00, în urma unui apel primit prin S.N.U.A.U 112, jandarmii montani din cadrul Detașamentului 8 Sinaia au intervenit pentru acordarea de asistență unei persoane, care din cauza lipsei echipamentului adecvat și a a faptului că a fost surprinsă de lăsarea întunericului, s-a abătut de la traseul dintre Dihamul Militar și Cabana Gura Diham, din Bușteni”, a precizat IJJ Prahova.

Persoana în cauză a fost recuperată din apropierea traseului și a fost transportată până în localitatea Bușteni, fără a necesita îngrijiri medicale.

„Recomandăm turiștilor următoarele: să țină cont de atenționările meteo, să fie echipați corespunzător, sa aprecieze durata traseului și de asemenea, dacă se află în dificultate să solicite sprijin apelând numărul unic de urgențe 112”, a mai precizat IJJ Prahova.

Articolul Turist rătăcit în zona Gura Diham, recuperat de jandarmii montani din Sinaia – VIDEO apare prima dată în Observatorul Prahovean.