Toate școlile și grădinițele din Târgu Mureș și din alte 6 localități din județ intră în scenariul roşu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a anunţat, duminică seara, că unităţile de învăţământ din şapte unităţi administrativ teritoriale, inclusiv cele din Târgu Mureş, intră pe scenariul roşu, iar timp de două săptămâni cursurile se vor desfăşura exclusiv online, informează Agerpres. Toate şcolile din localităţile judeţului Mureş care au depăşit pragul de 3 infectări la mia de […]

Toate școlile și grădinițele din Târgu Mureș și din alte 6 localități din județ intră în scenariul roşu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a anunţat, duminică seara, că unităţile de învăţământ din şapte unităţi administrativ teritoriale, inclusiv cele din Târgu Mureş, intră pe scenariul roşu, iar timp de două săptămâni cursurile se vor desfăşura exclusiv online, informează Agerpres.


Toate şcolile din localităţile judeţului Mureş care au depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori vor intra în scenariul roşu.


"În conformitate cu adresa transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, din cauza ratei de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, unităţile de învăţământ din 7 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Mureş vor funcţiona în scenariul 3 (roşu) începând cu data de 19 octombrie 2020: municipiul Târgu Mureş, Ungheni, Cristeşti, Cozma, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sântana de Mureş", arată un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.


Timp de două săptămâni, elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare îşi vor desfăşura activităţile instructiv-educative on-line, precizează ISJ.


Potrivit cele mai recente raportări, în judeţul Mureş au fost confirmate 3.169 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.


DSP Mureş a precizat că, până vineri, în spitalele din judeţ erau internate 230 persoane confirmate pozitiv, 821 de persoane s-au vindecat şi au fost externate, 564 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 196 de persoane au fost externate la cerere.


Până la ultima raportare, un număr de 74 de persoane erau internate cu suspiciune de infecţie cu COVID-19, iar 150 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spital.