Slobozia nu a scăpat de carantină. Este oficial, încă 7 zile de restricții!

Slobozia nu scapă de carantină din cauza ratei mari de infectare cu noul coronavirus. Slobozia rămâne în carantină în următoarele 7 zile, cu începere de vineri, 4 decembrie, ora 0.00. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după ce Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat că rata de infectare în municipiul reședință de județ rămâne în continuare mare. Autoritățile locale au decis să-i solicite lui Raed Arafat prelungirea cu alte 7 zile a carantinei având în vedere că la Spitalul Județean de Urgență Ialomița sunt… Articolul Slobozia nu a scăpat de carantină. Este oficial, încă 7 zile de restricții! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Slobozia nu a scăpat de carantină. Este oficial, încă 7 zile de restricții!

Slobozia nu scapă de carantină din cauza ratei mari de infectare cu noul coronavirus.

Slobozia rămâne în carantină în următoarele 7 zile, cu începere de vineri, 4 decembrie, ora 0.00.

Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după ce Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat că rata de infectare în municipiul reședință de județ rămâne în continuare mare.

Autoritățile locale au decis să-i solicite lui Raed Arafat prelungirea cu alte 7 zile a carantinei având în vedere că la Spitalul Județean de Urgență Ialomița sunt zeci de angajați infectați cu Covid-19.

La fel de gravă este situația și în mai multe instituții publice ori la Inspectoratul Județean de Poliție, unde se înmulțesc infectările cu Covid-19.

Tonița Manea: Sperăm să înceapă să scadă cazurile

În ultimele două zile se remarcă o stagnare a incidenței după ce în ultima zi din noiembrie rata de infectare în Slobozia ajunsese la 9,39 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

Perioadă în care municipiul Slobozia s-a aflat în carantină instituită la o rată de infectare mult mai mică, de 7,46 la mia de locuitori.

Miercuri, rata de infectare ajunsese la 7,81 în Slobozia, cu nu mai puțin de 69 focare și 404 cazuri cu transmitere comunitară.

Documentul prin care se solicită prelungirea perioadei de carantină la Slobozia pentru intervalul vineri, 4 decembrie, ora 0.00 – joi, 10 decembrie, ora 23.59, a fost semnat joi seara de Raed Arafat și devine oficial imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

De câteva zile suntem pe o zonă de „platou”, cum o numesc specialiștii. Nu vrem să riscăm și sperăm ca în următoarele 7 zile să scadă rata de infectare și Slobozia să iasă din carantină.”, a precizat Tonița Manea, prefect de Ialomița, pentru infoialomita.ro.

Vor fi menținute aceleași reguli ca și până acum, cu precizarea că toți cei care au drept de vot se pot deplasa spre secțiile de votare duminică, 6 decembrie, pentru a vota la alegerile parlamentare.

Conform ultimei centralizări zilnice, județul Ialomița a ajuns la o rată de infectare de 3,67 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

96 ialomițeni au aflat în ultimele 24 de ore că sunt infectați cu noul coronavirus, pentru un total ajuns la 4.910 cazuri, iar 4 bolnavi au fost reconfirmați pozitiv în același interval.

Articolul Slobozia nu a scăpat de carantină. Este oficial, încă 7 zile de restricții! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.