Rodica-Luminița Barcari: „Majoritatea toxică PSD din Parlamentul României trebuie să dispară!”

Rodica-Luminița Barcari, candidat locul I pe lista PNL Ialomița la Camera Deputaților, a vorbit în cadrul unui interviu despre miza acestor alegeri, despre situația epidemiologică în care se găsește România și despre măsurile întreprinse de Guvernul Ludovic Orban pentru redresarea economiei naționale. Sunteți prima pe lista pentru județul Ialomița la Camera Deputaților. Ce vă recomandă pentru o astfel de poziție? Care este atuul dvs. comparativ cu ceilalți contracandidați? Am avut onoarea de a fi nominalizată pe prima poziție a listei candidaților pentru Camera Deputaților. Colegii mei și conducerea centrală a… Articolul Rodica-Luminița Barcari: „Majoritatea toxică PSD din Parlamentul României trebuie să dispară!” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Rodica-Luminița Barcari: „Majoritatea toxică PSD din Parlamentul României trebuie să dispară!”

Rodica-Luminița Barcari, candidat locul I pe lista PNL Ialomița la Camera Deputaților, a vorbit în cadrul unui interviu despre miza acestor alegeri, despre situația epidemiologică în care se găsește România și despre măsurile întreprinse de Guvernul Ludovic Orban pentru redresarea economiei naționale.

Sunteți prima pe lista pentru județul Ialomița la Camera Deputaților. Ce vă recomandă pentru o astfel de poziție? Care este atuul dvs. comparativ cu ceilalți contracandidați?

Am avut onoarea de a fi nominalizată pe prima poziție a listei candidaților pentru Camera Deputaților. Colegii mei și conducerea centrală a partidului au ținut cont de rezultatul obținut în urma alegerilor locale, în care, chiar dacă nu am câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, am obținut cu patru procente peste scorul partidului. La acest rezultat, se adaugă expertiza mea în domeniul educației, acumulată de-a lungul activității mele în domeniu și datorită funcțiilor pe care le-am deținut, de director al unui liceu tehnologic, inspector școlar, inspector școlar general și ministru secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării.

Cum vedeți miza acestor alegeri?

Alegerile parlamentare au o miză uriașă pentru România. Majoritatea toxică PSD din Parlamentul României, care a boicotat toate deciziile Guvernului în ultimul an și a încetinit luarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea economică, dar și mai grav, a sabotat măsurile luate pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirii cu SARS-Cov2, trebuie să dispară. Nu putem acționa și gândi în cheie politică atunci când în joc este sănătatea românilor. S-a dovedit că reprezentanții PSD au stopat dezvoltarea României și parcursul european al țării noastre. De aceea avem nevoie de o majoritate parlamentară care să sprijine Guvernul în luarea celor mai bune decizii, pentru dezvoltarea economică, dar și pentru a ne asigura o democrație reală. Trebuie să stopăm corupția și incompetența la orice nivel, pentru un parcurs european al României.

Candidați într-o perioadă extrem de dificilă, în plină pandemie, care afectează întreaga omenire, dar care a scos la suprafață toate problemele cu care se confruntă România în economie, în sănătate, în educație, în administrație. În absolut toate domeniile vieții noastre. Puteți să ne spuneți ce a făcut Guvernul PNL pentru cetățenii săi?

PIB-ul a crescut cu 5,6% față de trimestrul trecut, salariul mediu nominal a crescut, iar rata inflației se află la cel mai mic nivel din 2017 până azi. În acest context, Guvernul PNL s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluții care se regăsesc în buzunarul românilor. Am fi reușit mult mai multe și mult mai rapid dacă PSD nu ar fi distrus fiecare decizie a acestui guvern cu ajutorul majorității toxice din Parlament.

Guvernul PNL a reușit să obțină creștere economică în plină pandemie care ne arată că măsurile luate în plan economic au fost corecte și juste.

Salariul mediu nominal net a crescut la 3.321 lei, cu 7,8% față de septembrie 2019. Datele pentru luna septembrie arată că sectorul industrial continuă să crească. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care acest guvern este sub asediu constant din Parlament, în timp ce administrează o criză de sănătate.

Guvernul compensează pierderilor suferite de unii agenți economici în contextul COVID-19. Pentru aceste companii care au suferit pierderi în anul 2020 față de 2019, Guvernul va institui o schemă de ajutor de stat pentru compensarea acestor pierderi în proporție de 20%.

Ce ar trebui să se întâmple în următorii ani?

Ceea ce este firesc, să dezvoltăm România, să redresăm economia, însă, pentru a veni cu noi măsuri, pentru a da un impuls hotărât economiei, pentru a intra într-o fază de redresare solidă, este nevoie de bani. Acești bani îi vom primi din fonduri europene.

Puteți să-mi enumerați câteva proiecte pe care le veți derula ca viitor parlamentar?

Sunt foarte multe, însă o să mă limitez la câteva dintre ele.

  • Modernizarea infrastructurii școlare prin alocări bugetare corespunzătoare, dar și prin fonduri europene.
  • Dezvoltarea învățământului profesional, în special al celui profesional dual și inserția absolvenților pe piața muncii, prin măsuri legislative care să crească implicarea agenților economici în formarea profesională a tinerilor.
  • Profesionalizarea carierei didactice și creșterea atractivității pentru meseria de dascăl, în perspective asigurării încadrării cu personal didactic calificat în învățământul preuniversitar.
  • Continuarea digitalizării sistemului de educație și focalizarea pe utilizarea tehnologiilor I.T. pentru procesul de predare-învățare-evaluare și pentru managementul educațional.

Să ne întoarcem la pandemie. Deși Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, România se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de îmbolnăviri. Orașele mari intră în carantină, rând pe rând. Slobozia a intrat în carantină. Cum vă explicați acest lucru?

Sănătatea românilor rămâne principala preocupare a Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis. Primul nostru obiectiv este să oprim creșterea numărului de cazuri, care a depășit un nou prag psihologic.

Obligația noastră, Guvern și autorități, este să protejăm românii, iar a nu lua nicio măsură este un act de lipsă de responsabilitate. Măsurile mai ferme care au intrat în vigoare sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea epidemiei și ne vor permite să avem sărbători liniștite și să evităm lockdown-ul.

Ne așteptăm la rezultate foarte bune ale noilor măsuri de protecție sanitară, iar aceste rezultate depind de modul în care este înțeleasă de fiecare membru al comunității responsabilitatea personală în această luptă comună.

Sunt deja opt luni de măsuri de protecție, de restricții, sunt decizii care ne-au afectat viața tuturor. Unii dintre noi am stat acasă, unii dintre noi ne-am văzut afacerea afectată de pandemie, copiii au învățat de acasă.

Viețile tuturor s-au schimbat. Am dovedit până acum, ca națiune, că știm să respectăm regulile, că știm să ne unim în momentele grele. Au existat și excepții, însă românii au fost extraordinari și au dovedit că suntem o națiune puternică. Trebuie să ne mobilizăm din nou.

(Comandat de Partidul Național Liberal, filiala Ialomița. Executat de SC Media Web Publicitate SRL. CUI Mandatar Financiar Coordonator 11200025)

Articolul Rodica-Luminița Barcari: „Majoritatea toxică PSD din Parlamentul României trebuie să dispară!” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.