Restaurant din Constanța, amendat 3.000 de lei pentru organizarea unei pomeni

Un restaurant din municipiul Constanța a fost amendat, sâmbătă, de polițiști, cu 3.000 de lei, pentru organizarea unei pomeni deși acest lucru este interzis prin lege în perioada stării de alertă. Potrivit IPJ Constanța, polițiști [...] The post Restaurant din Constanța, amendat 3.000 de lei pentru organizarea unei pomeni first appeared on Constanța NEWS.

Restaurant din Constanța, amendat 3.000 de lei pentru organizarea unei pomeni

Un restaurant din municipiul Constanța a fost amendat, sâmbătă, de polițiști, cu 3.000 de lei, pentru organizarea unei pomeni deși acest lucru este interzis prin lege în perioada stării de alertă.

Potrivit IPJ Constanța, polițiști din cadrul Secției 3 Constanța s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, în jurul orei 12.00, cu privire la faptul că la un restaurant din municipiul Constanța ar avea loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, care nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Polițiștii au constatat faptul că este vorba despre o comemorare, care se desfășura atât în spațiu închis, cu participarea a 38 de persoane, cât și pe terasa localului, alte 22 de persoane, încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private, precum nunți, botezuri ori mese festive”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Administratorul societății comerciale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar în cauză se continuă verificările.

Prin legislația actuală se interzice organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive etc, în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În același timp, se interzice organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive etc, în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În plus, potrivit legii, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Polițiștii constănțeni efectuează zilnic activități de prevenire, combatere și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19.

The post Restaurant din Constanța, amendat 3.000 de lei pentru organizarea unei pomeni first appeared on Constanța NEWS.