Restaurant amendat cu 10.000 de lei pentru organizarea unei comemorări. A fost al doilea local din Constanța sancționat în condiții similare

Un restaurant din municipiul Constanţa a fost amendat de către poliţişti pentru că a organizat o comemorare, la care au participat 30 de persoane, încălcând astfel prevederile care interzic organizarea de evenimente private în perioada [...] The post Restaurant amendat cu 10.000 de lei pentru organizarea unei comemorări. A fost al doilea local din Constanța sancționat în condiții similare first appeared on Constanța NEWS.

Restaurant amendat cu 10.000 de lei pentru organizarea unei comemorări. A fost al doilea local din Constanța sancționat în condiții similare

Un restaurant din municipiul Constanţa a fost amendat de către poliţişti pentru că a organizat o comemorare, la care au participat 30 de persoane, încălcând astfel prevederile care interzic organizarea de evenimente private în perioada stării de alertă.

Potrivit IPJ Constanța, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 1 Constanța și jandarm al Grupării Mobile „Tomis” Constanța, s-a sesizat din oficiu sâmbătă, în jurul orei 12.00, cu privire la faptul că la un restaurant din municipiul Constanța ar avea loc un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane, care nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Echipajul de intervenție a constatat faptul că este vorba despre o comemorare, care se desfășura pe terasa localului, cu participarea a 30 de persoane, încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Administratorul societății comerciale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar polițiștii continuă verificările.

A fost al doilea local din Constanța sancționat în condiții similare după ce, tot sâmbătă la prânz, polițiști din cadrul Secției 3 Constanța au amendat, cu 3.000 de lei, un restaurant unde avea loc o comemorare care se desfășura atât în spațiu închis, cât și pe terasa localului, cu participarea, în total, a 60 de persoane.

Prin legislația actuală se interzice organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive etc, în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În același timp, se interzice organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive etc, în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În plus, potrivit legii, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Potrivit normelor legale, sancțiunea contravențională este cuprinsa între 3.000 de lei și 15.000 de lei, cuantumul amenzii fiind stabilit la fața locului de către agentul constatator.

The post Restaurant amendat cu 10.000 de lei pentru organizarea unei comemorări. A fost al doilea local din Constanța sancționat în condiții similare first appeared on Constanța NEWS.