Raed Arafat, despre cazurile de COVID-19 din București: „Nu putem să spunem că situația este spre bine, dar măsurile au început să aibă efect”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că municipiul București a ajuns la un platou în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19, însă nu poate să spună că situație este „spre bine”, notează Digi 24. Raed Arafat a menționat că, în prezent, au început să aibă efect măsurile impuse în Capitală. […]

Raed Arafat, despre cazurile de COVID-19 din București: „Nu putem să spunem că situația este spre bine, dar măsurile au început să aibă efect”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că municipiul București a ajuns la un platou în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19, însă nu poate să spună că situație este „spre bine”, notează Digi 24.


Raed Arafat a menționat că, în prezent, au început să aibă efect măsurile impuse în Capitală.


„În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere, așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”, a declarat Raed Arafat.


Șeful DSU a spus că durează 30 de zile până când autoritățile vor stabili dacă măsurile luate au avut efectul scontat.


„Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”, a avertizat Raed Arafat.


În ceea ce privește posibilitatea ca municipiul București să intre în carantină, Raed Arafat a declarat că această decizie nu se va lua „de la centru”, ci la propunerea Direcției de Sănătate Publică București.


„Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”, a explicat Raed Arafat.


Bucureștiul avea duminică o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă.


FOTO: Hepta