Principalele diferențe dintre un congelator și o ladă frigorifică

Deși o combină frigorifică poate oferi suficient spațiu de depozitare de alimente congelate pentru o familie mică, o ladă frigorifică sau un congelator vertical pot fi foarte convenabile și chiar vă pot economisi bani pe termen lung. A avea un spațiu de depozitare amplu în congelator vă permite să profitați de alimente în vrac, să […] Articolul Principalele diferențe dintre un congelator și o ladă frigorifică apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Principalele diferențe dintre un congelator și o ladă frigorifică

Deși o combină frigorifică poate oferi suficient spațiu de depozitare de alimente congelate pentru o familie mică, o ladă frigorifică sau un congelator vertical pot fi foarte convenabile și chiar vă pot economisi bani pe termen lung. A avea un spațiu de depozitare amplu în congelator vă permite să profitați de alimente în vrac, să înghețați fructe de pădure și gemuri de sezon, precum și la pregătirea evenimentelor speciale, a meselor preparate în avans și a vânatului sălbatic sau comenzilor mari de carne.

Deci, ce stil de congelator ar trebui să cumpărați și ce va funcționa mai bine pentru dvs.? Există compromisuri pentru fiecare tip de congelator.
Instalare
Deoarece o ladă frigorifică ocupă mai mult loc, este important să vă asigurați că aveți spațiul potrivit. Instalatorii vor verifica dacă există suficient spațiu pentru a ridica partea superioară. În plus, ar trebui să existe o priză electrică în zona congelatorului, atunci când este instalat.

Congelatoarele verticale necesită mai puțin loc, dar ușa trebuie să aibă suficient spațiu pentru a se deschide în direcția corectă. Trebuie să fie tot timpul cel puțin 3 centimetri în spatele congelatorului, astfel încât acesta să nu poată fi lipit de perete. Ar trebui să existe, de asemenea, o priză accesibilă în zonă.

Indiferent de tipul de congelator pe care îl alegeți, un sfat profesional este ca, atunci când măsurați, să adăugați 3 cm suplimentari la lățimea spațiului. Acest lucru va ajuta la acomodarea fluxului de aer către congelator, contribuind la prevenirea unor lucruri precum bobinele înghețate.
Întreținere
Întreținerea lăzilor frigorifice este puțin mai complicată decât cea a dispozitivului vertical. Acest lucru se datorează în principal faptului că lada frigorifică nu are opțiunea de dezghețare automată. Asta înseamnă că decongelarea congelatorului, golirea acestuia și apoi curățarea interiorului se face manual. În plus, aplecarea în congelator pot fi obositoare pentru spate și picioare, pentru unii.

Congelatoarele verticale pot fi plasate pe opțiunea de dezghețare automată și apoi șterse. Acest lucru durează mai puțin timp și oferă mai puține dureri de cap și de spate, atunci când curățați interiorul congelatorului. Rețineți, totuși, că poate fi dificil de spus atunci când cumpărați dacă un model vertical are echipat de dezghețare automată. Va trebui să întrebați, dacă aceasta este o opțiune dorită.
Probleme de siguranță
Niciunul dintre cele două modele nu este mai sigur decât celălalt și ambele vin cu opțiuni de blocare, în funcție de model. Achiziționarea unui congelator poate pune probleme de siguranță, atunci când copiii sunt în preajmă. Copiii pot deschide cu ușurință capacul lăzii frigorifice și se pot urca în interior, la fel cum un copil poate intra în congelatorul vertical.

Unele modele au mecanisme de blocare pentru a le face mai sigure pentru copii. Încuietorile pot fi, de asemenea, achiziționate și adăugate la unele modele. Deși acest lucru nu este o necesitate, este un aspect important, pe care cei cu copii mici să îl ia în considerare atunci când cumpără un congelator.
Durata de viață
Lăzile frigorifice au tendința de a avea cicluri de viață mai lungi decât modelele verticale, datorită modului în care sunt făcute. Nu se supraîncălzesc, nu au probleme cu scurgeri de lichide și sunt construite având în vedere utilizarea pe termen lung. E de așteptat ca lăzile frigorifice să reziste între 15 și 20 de ani, în timp ce congelatoarele verticale au o speranță de viață de 10 până la 15 ani.
Înghețul
Lăzile frigorifice tind să mențină alimentele la o temperatură mai consistentă decât congelatoarele verticale. Aceasta înseamnă că, teoretic, puteți lăsa lucrurile înghețate pentru perioade mai lungi de timp, fără probleme. Acest lucru se datorează nevoii lor de dezghețare manuală; circulă mai puțin aer prin congelator, ceea ce menține înghețul excesiv la minimum. În plus, nu există alimente depozitate pe ușă, care poate avea o temperatură diferită de cea din interior.

Congelatoarele verticale care au fost echipate cu decongelare automată au deseori mai multă circulație a aerului. În timp ce acest lucru înseamnă că acestea sunt mai puțin greu de întreținut, înseamnă, de asemenea, că alimentele stocate în ele sunt mai predispuse la îngheț excesiv sau la acumularea de cristale de gheață. De asemenea, temperaturile nu sunt la fel de consistente, deci este posibil să nu puteți lăsa mâncarea într-un congelator vertical pentru o perioadă mai lungă de timp.

(P)

Articolul Principalele diferențe dintre un congelator și o ladă frigorifică apare prima dată în Observatorul Prahovean.