Primăriile pot face curățenie cu ”forța” pe terenurile private. Proprietarii vor primi ”nota de plată”

Până acum, autoritățile locale nu puteau salubriza terenurile private, chiar dacă primeau sesizări de la oameni privind deșeurile depozitate ilegal. Recent a intrat în vigoare Legea 273 a intrat în vigoare prin care atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice sunt obligate să mențină curățenia în curte. În caz contrar autoritățile locale trebuie să intervină […] Articolul Primăriile pot face curățenie cu ”forța” pe terenurile private. Proprietarii vor primi ”nota de plată” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Primăriile pot face curățenie cu ”forța” pe terenurile private. Proprietarii vor primi ”nota de plată”

Până acum, autoritățile locale nu puteau salubriza terenurile private, chiar dacă primeau sesizări de la oameni privind deșeurile depozitate ilegal.

Recent a intrat în vigoare Legea 273 a intrat în vigoare prin care atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice sunt obligate să mențină curățenia în curte.

În caz contrar autoritățile locale trebuie să intervină și să curețe terenurile, apoi vor trimite facturile proprietarilor.

În plus, Garda de EMdiu poate aplica sancțiuni pentru depozitare ilegală a deșeurilor de până la 2000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 40.000 de lei pentru firme.

Citește articolul integral pe digi24.ro

 

Articolul Primăriile pot face curățenie cu ”forța” pe terenurile private. Proprietarii vor primi ”nota de plată” apare prima dată în Observatorul Prahovean.