Prim-ministrul Spaniei anunță că țara va începe vaccinarea anti-COVID-19 în ianuarie

Spania va începe un program de vaccinare la scară largă împotriva coronavirusului în ianuarie și se așteaptă să acopere o parte substanțială a populației în șase luni, a declarat duminică premierul Pedro Sanchez, relatează Reuters, citată de Hotnews. El a spus că Spania și Germania sunt primele state ale Uniunii Europene care au un plan […]

Prim-ministrul Spaniei anunță că țara va începe vaccinarea anti-COVID-19 în ianuarie

Spania va începe un program de vaccinare la scară largă împotriva coronavirusului în ianuarie și se așteaptă să acopere o parte substanțială a populației în șase luni, a declarat duminică premierul Pedro Sanchez, relatează Reuters, citată de Hotnews.


El a spus că Spania și Germania sunt primele state ale Uniunii Europene care au un plan complet de vaccinare.


Campania va începe în ianuarie și are 13.000 de puncte de vaccinare. O parte substanțială a populației va putea fi vaccinată, cu toate garanțiile, în prima jumătate a anului.

Pedro Sanchez în cadrul unei conferințe de presă după summitul liderilor G20.

Spania va implementa o singură strategie națională începând cu „grupurile prioritare”, a spus Sanchez, adăugând că va prezenta planul cabinetului său marți.


„Ne așteaptă câteva luni grele, dar harta traseului a fost trasată”, a spus Sanchez.


În ceea ce priveşte obţinerea unui vaccin, Spania a autorizat miercuri lansarea ultimei faze a studiului clinic al unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul american Johnson&Johnson.


Spania are al doilea cel mai mare bilanț al cazurilor confirmate după Franța, cu 1,5 milioane de cazuri și 46.619 decese provocate de COVID-19.


Foto: Hepta