Premierul susține că sistemul medical a atins 75% din capacitate în tratarea pacienților Covid-19. Nu paturile de la ATI ar lipsi, ci personalul

Ludovic Orban a declarat că sistemul medical a atins 75% din capacitate în privința tratării bolnavilor de COVID-19, scrie News.ro, care citeză B1. Premierul spune că sunt destule resurse materiale pentru tratarea unui număr mai mare de bolnavi, cu resursele umane avem o problemă. Premierul a declarat la B1 că principala problemă, în criza COVID, […]

Premierul susține că sistemul medical a atins 75% din capacitate în tratarea pacienților Covid-19. Nu paturile de la ATI ar lipsi, ci personalul

Ludovic Orban a declarat că sistemul medical a atins 75% din capacitate în privința tratării bolnavilor de COVID-19, scrie News.ro, care citeză B1. Premierul spune că sunt destule resurse materiale pentru tratarea unui număr mai mare de bolnavi, cu resursele umane avem o problemă.


Premierul a declarat la B1 că principala problemă, în criza COVID, nu este lipsa paturilor de la ATI, ci cea legată de asigurarea cadrelor medicale.


Orban susţine că nu a fost atinsă capacitatea maximă de spitalizare pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.


”Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia COVID”, a declarat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune, la B1 TV.


Autorităţile au încercat în mod constant, susține șeful Executivului, creşterea numărului de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID-29, dar există o altă ”limită”, care constă în numărul de medici şi de asistenţi medicali care pot îngriji pacienţii.


Intenţionăm că găsim o soluţie ca toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul la final să intre în acest dispozitiv, pentru că avem nevoie de medici ca de aer. Echipamente există, există peste capacitate, limita este în a asigura personal.

Ludovic Orban:

Declarațiile premierului vin după cele ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, care a afirmat că nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti, iar din acest motiv, Spitalul Colentina s-a decis să devină în întregime unitate COVID.