Prefectul Traian Berbeceanu: „Rata de infectare a trecut de 6 în București, dar nu luăm în calcul carantinarea Capitalei”

Bucureştiul a atins duminică, 22 noiembrie, o incidenţă cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori, însă prefectul Traian Berbeceanu a declarat, într-o intervenție la Europa FM, că autoritățile nu iau în calcul carantinarea Capitalei. Capitala are o rată de infectare de 6,13, în creștere […]

Prefectul Traian Berbeceanu: „Rata de infectare a trecut de 6 în București, dar nu luăm în calcul carantinarea Capitalei”

Bucureştiul a atins duminică, 22 noiembrie, o incidenţă cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori, însă prefectul Traian Berbeceanu a declarat, într-o intervenție la Europa FM, că autoritățile nu iau în calcul carantinarea Capitalei.


Capitala are o rată de infectare de 6,13, în creștere față de sâmbătă, când a fost 5,88. Ieri, 6 localități lipite de București au intrat în carantină.


„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență! Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu strictețe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, la Europa FM.


Chiar dacă s-au făcut mai puține testări în București, numărul de infecții este mare. Bucureștiul a avut din nou, duminică, cele mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 1.222 de cazuri noi, o creștere cu 54 față de sâmbătă.


„Încidenta a sărit de șase, dar numărul celor depistați pozitiv e mai mic ca la alte raportări din zilele trecute și nu ne îngrijorează. Într-adevăr, au fost teste mai puține, dar, în afară de incidenţa cumulată, mai sunt analizaţi şi alţi indicatori”, a mai spus Berbeceanu.


Joi, de exemplu, au fost 1.473 de cazuri noi în București.


După ce incidenţa trece de 6 la mie într-o localitate, autorităţile pot decide carantinarea respectivei localităţi.


Autoritățile au raportat azi un număr de 5.837 de noi cazuri de coronavirus, rezultate după prelucrarea a 20.790 de teste. De ieri până duminică, 131 de oameni bolnavi de COVID au murit, iar 1.174 de pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă.