Prefectul Capitalei: ”În București nu mai sunt locuri la ATI”. Spitalul Colentina devine unitate COVID-19. Cadrele medicale din unele școli vor fi detașate în spitale

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seara, că secretarul de stat Raed Arafat a semnat ordinul prin care Spitalul Colentina va deveni unitate pentru pacienți COVID-19, scrie G4Media, care citează o declarație făcută în direct la Digi24. „În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă, drept pentru […]

Prefectul Capitalei: ”În București nu mai sunt locuri la ATI”. Spitalul Colentina devine unitate COVID-19. Cadrele medicale din unele școli vor fi detașate în spitale

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seara, că secretarul de stat Raed Arafat a semnat ordinul prin care Spitalul Colentina va deveni unitate pentru pacienți COVID-19, scrie G4Media, care citează o declarație făcută în direct la Digi24.


„În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra, în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă”, a spus Gheorghe Cojanu.


Prefectul Capitalei a mai precizat că la Spitalul ”Marius Nasta” a fost trimisă o unitate mobilă și că vor fi detașați medici pentru a asigura funcționarea aceasteia.


De asemenea, s-au luat decizii și pentru eficientizarea spitalului modular de la Elias, despre care prefectul spune că funcţiona în „sincope”. „Întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate, s-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a precizat Cojanu.


Prefectul Capitalei a mai anunțat că medicii și asistenții școlari de la unitățile de învătământ care au trecut în scenariul roșu vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți bolnavi de COVID.


”S-a luat decizia de către Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educației, ca medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu să fie detașați la spitalele care tratează pacienți bolnavi de COVID”, a spus Gheorghe Cojanu.