Pelerinajul de Sfântul Dumitru, în discuții. Șeful guvernului: “Vom discuta cu reprezentanții BOR. Oamenii se iau după ce spun preoții”

Ludovic Orban vrea să discute cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu pelerinajul de Sfântul Dumitru din București. Premierul a declarat la Digi 24 că vrea să obțină sprijinul preoților pentru a convinge populația să respecte regulile din pandemie. “Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume să […]

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, în discuții. Șeful guvernului: “Vom discuta cu reprezentanții BOR. Oamenii se iau după ce spun preoții”

Ludovic Orban vrea să discute cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu pelerinajul de Sfântul Dumitru din București. Premierul a declarat la Digi 24 că vrea să obțină sprijinul preoților pentru a convinge populația să respecte regulile din pandemie.


“Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe doar locuitorii din municipiul Bucureşti. Sigur, aici, Ilfovul - nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie”, a anunțat Ludovic Orban, joi seara, la Digi 24.


Premierul speră să obțină ajutorul preoților pentru a-i convinge pe oameni să respecte regulile de prevenție, având în vedere situația care a avut loc la pelerinajul Sf. Parascheva de la Iași.


“Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne - şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva - n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect. Acest lucru este extrem de important, pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști”, a spus premierul.


Oamenii țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine-cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatelizeze acest virus.

Ludovic Orban:

În urmă cu patru zile, premierul a anunțat că pelerinajul de Sf. Dumitru din București nu poate avea loc, deoarece rata de infectare din București este destul de mare, iar oamenii nu respectă regulile.


Peste 20 de sesizări au fost depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce miercuri, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, mai multe persoane din afara Iaşiului au ajuns să se închine la racla cu moaştele sfintei.