Oraşul Satu Mare intră de joi în carantină. Ce restricţii impun autorităţile

Orașul Satu Mare intră de joi în carantină, pentru două săptămâni, după ce rata de infectare a ajuns la 7,44 la mia de locutori, informează Mediafax. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit miercuri ordinul șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru […]

Oraşul Satu Mare intră de joi în carantină. Ce restricţii impun autorităţile

Orașul Satu Mare intră de joi în carantină, pentru două săptămâni, după ce rata de infectare a ajuns la 7,44 la mia de locutori, informează Mediafax.


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit miercuri ordinul șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie, ora 00.00, în municipiul Satu Mare.


În decizia șefului DSU se arată că măsura a fost luată din cauza riscului epidemiologic de gravitate maximă, după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 a ajuns la 7,44 la 1.000 de locuitori.


Limitarea la maximum a deplasării persoanelor, oficierea slujbelor religioase cu caracter privat în lăcașuri de cult cu participarea a cel mult 16 persoane și a evenimentelor de stare civilă cu participarea a 10 persoane în interior sau a 20 de persoane în exterior - iată câteva dintre regulile impuse de autorități.


De asemenea, se interzice organizarea de mitinguri, demonstrații, de evenimente private, de reuniuni cu prilejul unor aniversări, dar și activitatea cu publicul a restaurantelor, cafenelelor, teraselor și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.


O altă măsură prevede că „în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale se interzice desfășurarea activității cu publicul în centrele comerciale tip mall în care își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, cu excepția operatorilor economici din domeniile comercializării de bunuri alimentare, farmacii, pet-shop-uri, curățătorii”.