Oborul din Ploiești se redeschide. Ce soluție a găsit Primăria

Oborul Ploiești a fost închis odată cu toate piețele din oraș ca măsură de prevenire a limitării răspândirii COVID 19, adoptată prin hotărâre de guvern la nivel național. În timp ce piețele din Ploiești au reușit să-și desfășoare activitatea prin eliminarea panourilor, oborul a rămas în continuare închis. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului […] Articolul Oborul din Ploiești se redeschide. Ce soluție a găsit Primăria apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Oborul din Ploiești se redeschide. Ce soluție a găsit Primăria

Oborul Ploiești a fost închis odată cu toate piețele din oraș ca măsură de prevenire a limitării răspândirii COVID 19, adoptată prin hotărâre de guvern la nivel național.

În timp ce piețele din Ploiești au reușit să-și desfășoare activitatea prin eliminarea panourilor, oborul a rămas în continuare închis.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local s-a aflat un proiect prin care sintagma „obor” să fie transformată în piață mixtă astfel încât suprafața unde comercianții își desfășoară activitatea să poate fi păstrată deschisă.

Subiectul a trezit și controverse pe motiv că proiectul de hotărâre a inclus și modificarea contractului prin care SC HALE ȘI PIEȚE urmează să preia în administrare o suprafață de peste 6300 mp care în urmă cu mai mulți ani a fost dată în concesiune către MECAPLAST.

Subiectul legat de concesiune a făcut obiectul unui litigiu între Primăria Ploiești și societate, enigma mai multor consilieri locali fiind legată de nefinalizarea litigiului.

Hotărârea va intra in vigoare în momentul în care va primi viza de legalitate. Nefiind specificat un termen procedura prevede ca ulterior să se perfecteze documentele prin care SC HALE ȘI PIEȚE va modifica contractul la obor.

Articolul Oborul din Ploiești se redeschide. Ce soluție a găsit Primăria apare prima dată în Observatorul Prahovean.