Nicușor Dan a spus când va prelua mandatul pentru Primăria Capitalei: “Validarea va fi probabil joi – vineri, săptămâna aceasta care urmează”

Nicuşor Dan a declarat că judecătorii Curţii de Apel urmează să decidă luni, la ora 12.00, în privinţa celor 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului său şi este convins că rezultatul va fi cel normal, pentru că nu există probe în acele contestaţii, iar joi sau vineri cel târziu va fi instalat la Primăria […]

Nicușor Dan a spus când va prelua mandatul pentru Primăria Capitalei: “Validarea va fi probabil joi – vineri, săptămâna aceasta care urmează”

Nicuşor Dan a declarat că judecătorii Curţii de Apel urmează să decidă luni, la ora 12.00, în privinţa celor 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului său şi este convins că rezultatul va fi cel normal, pentru că nu există probe în acele contestaţii, iar joi sau vineri cel târziu va fi instalat la Primăria Capitalei, scrie News.ro.


„E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, şi nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acţiunile acestea nu au nicio bază”, a afirmat Nicuşor Dan duminică, la postul B1 Tv.


Nicușor Dan a fost întrebat dacă validarea mandatului său de primar general se va încheia în săptămâna care vine, la care a răspuns: „Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni - n.r.) la amiază, la ora 12.00, la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc, la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, săptămâna aceasta care urmează.


E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună, când nu am avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”.


Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text, în limba engleză, în care afirmă că încă munceşte şi că este „ca oţelul”. „Sunt încă aici”, scrie Firea, adăugând: „Şi îmi place”.


Nicuşor Dan a catalogat drept „insultă” la adresa inteligenţei bucureştenilor fotografia pe care Firea a făcut-o în biroul de la Primăria Capitalei şi a postat-o pe Facebook.


Foto: Hepta