Nemulțumiri în rândul personalului auxiliar de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Răspunsul primit de la Ministerul Sănătății

Personalul auxiliar de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a reclamat la Ministerul Sănătății și primului ministru, la începutul lunii octombrie, condițiile de lucru, dar și faptul că orele efectuate suplimentar nu sunt plătite. Mai mult, angajații au solicitat spor de noapte și plata celorlalte sporuri prevăzute în contractul de muncă, dar au reclamat și […] Articolul Nemulțumiri în rândul personalului auxiliar de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Răspunsul primit de la Ministerul Sănătății apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Nemulțumiri în rândul personalului auxiliar de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Răspunsul primit de la Ministerul Sănătății

Personalul auxiliar de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a reclamat la Ministerul Sănătății și primului ministru, la începutul lunii octombrie, condițiile de lucru, dar și faptul că orele efectuate suplimentar nu sunt plătite. Mai mult, angajații au solicitat spor de noapte și plata celorlalte sporuri prevăzute în contractul de muncă, dar au reclamat și faptul că personalul este insuficient.

„Suntem angajații Spitalului Județean de Urgență Ploiești, îndeplinim funcțiile de: infirmiere, îngrijitoare și brancardieri. În urma sesizării pe care o facem adresată dumneavoastră vă aducem la cunoștință următoarele nereguli și nemulțumiri care se întâmplă în acest sistem de sănătate și de care nu avem niciun sprijin și nici o înțelegere din partea nimănui”, au precizat cei care au transmis scrisoarea, la începutul lunii octombrie, la Ministerul Sănătății și primului ministru al României.

Pe lista de nemulțumiri figurează faptul că pentru personalul auxiliar nu s-au mărit salariile, dar și că nu sunt plătite integral orele suplimentare și sporul de noapte.

Mai mult, pe lista de revendicări se solicită decontarea banilor pentru concediul de odihnă și pentru echipamentele de lucru, dar și plătirea dublu a orelor efectuate de sărbătorile legale.

„Vrem să fim tratate respectuos nu ca niște sclavi”

În memoriul transmis la Ministerul Sănătății se mai precizează că personalul auxiliar este insuficient. „Este anormal ca 4 infirmiere să îngrijească și să facă curățenie la 50 – 60 bolnavi. (…) Vrem să fim tratate respectuos nu ca niște sclavi”, se mai precizează în memoriu, în care se mai solicită și schimbarea soluțiilor de curățenie, pe motiv că substanțele provoacă alergii.

Ministerul Sănătății a direcționat memoriul la Consiliul Județean

În răspunsul transmis de Ministerul Sănătății se arată că „Spitalul Județean de Urgență Ploiești este unitate medicală pentru care managementul asistenței medicale s-a transferat către autoritatea administrației publice locale, respectiv Consiliul Județean Prahova”. Prin urmare, petiția a fost direcționată către Consiliul Județean Prahova.

Articolul Nemulțumiri în rândul personalului auxiliar de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Răspunsul primit de la Ministerul Sănătății apare prima dată în Observatorul Prahovean.